torsdag 4. februar 2010

Oppkast

Så kom omgangssyken også til Bergljot-heimen. Den kom som en tyv om natten, i store deler av Bergljots seng. Så nå vasker vi på overmadrasser og puter og dyner og sengetøy. Kostas, som er den omgangssyke i denne omgang, er avspylt og parkert i sin egen seng med bøtte. Stakkars lille gutten min.

Den Onde Mor kjenner ruelsen velte innover seg. For var jeg ikke litt lite forståelsesfull da han klaget over magesmerter i ettermiddag? Og var jeg ikke litt pushy da jeg prøvde å få ham med på barneidretten ("kom igjen, er du frisk nok til å se på Disney Channel, er du frisk nok til å være med").

Jeg påla ham visst å spise litt mer enn han hadde tenkt, også. Det angrer jeg sannelig nå, etter at det havnet i senga mi, som akkurat hadde fått seg nytt sengetøy. Jeg håper det var gjort med dette, og at den stakkars gutten min slipper å kaste opp mer. I morgen skal jeg være snill mamma. Jeg lover.

Tillegg:
Det var visst ikke over med dette, nei. Nå kaster Vilhellerikke også opp. Vaskemaskinen går og går og går her. Hurra for den.

3 kommentarer:

Pia sa...

Og snart kaster du opp. For omgangssjuke går som regel på omgang. Det er noe av det verste å ha i hus - alt klinet, lukta, - ÆSJ!
Høres ut som sånn mor som jeg er "Jo, da, når du orker å gå oppreist, kan du også dra på korps", eller "Selv om du har vondt i magen, klarer du å komme deg i barnehagen". Her skal vi ikke oppdra pingler!

Jonna sa...

Du har min dypeste medfølelse! Finnes knapt noe verre..... Her i heimen har jeg lovet å ta meg av blod og brukne bein, så kan min bedre halvdel ta seg av oppkast o.l......

Bergljot sa...

Pingler kan vi ikke ha, nei.

Jonna: Du har gjort en god deal. De knekker bein og blør mye sjeldnere enn de spyr, det er min erfaring.