torsdag 23. mai 2013

Ting jeg nå har lært (men fortsatt ikke skjønner)

Jeg kommer fra et møblert hjem med et nokså konservativt klassisk kjønnsrollemønster. Nå snakker jeg om barndomshjemmet mitt - og til dels også det hjemmet jeg bodde i før nå.

Det er utfordrende å opprettholde et sånt kjønnsrollemønster når man bare bor med seg selv, tre unger og to katter. Stadig må jeg lære nye ting, for eksempel. Hør nå bare her:

- Plengjødsling er veldig viktig i ordentlige nabolag. Dessverre fører det til at gresset vokser - fort!

- Langt gress må klippes, fortrinnsvis med egnet redskap. Egnet redskap fungerer ikke nødvendigvis selv om man har puttet på bensin og dratt i snora til man har fått blodsmak i kjeften.

- Plenklippere har visst nok plugg (dette er en påstand jeg ikke har fått sjekket ut), og denne pluggen må virke for at resten av skiten fungerer. Løsning er enten a) støvtørk eller b) innkjøp av ny plugg. Ny plugg må eventuelt tilsvare gammel plugg, og den kan visst nok erverves på bensinstasjon.

- At man disponerer vannslange betyr ikke nødvendigvis at det bare er å vanne i vei. Å nei da. Min slange kan på ingen måte skrus fast i kranen i garasjen. Ifølge naboen skyldes det at jeg mangler en "Gardena hann". Jeg vet nå at en "Gardena hann" er en utoverdings som skal stå på kranen og som med letthet skal kunne festes i en "Gardena hunn", som altså er en innoverdings på slangen.

- Selv om man betaler for internett, er det ikke bare å putte ledningen i veggen (jeg mener ikke strømledningen, men den andre dere vet) og forvente at det virker. Man må derimot kvinne seg opp til å ringe Lyse. Urk.

Alt dette er utfordringer som må løses. I tillegg kan jeg berette at køysenga fortsatt står og blomstrer i garasjen (men nå er den grunnet, den skal bare males). Og det er fortsatt en utsatt selvangivelse som skal leveres i samspill med eksgemalen (jippi).

Men lørdag skal jeg iallfall på fest, så det er da noe å se fram til.

6 kommentarer:

Osloskånskan sa...

Whiskey er det beste jeg vet på drikkefronten! Håper du får en hejdundrande bra lørdag med klackarna (helene) i taket og tennene i tapeten!

Mette sa...

Fest er alltid godt a se frem til. Og jeg ma si meg imponert over hvor mye ny kunnskap du er iferd med a tilegne deg! :-)

paaskeharen sa...

Det eneste aberet med whisky er at den presenterer seg som en god ide - også de ytterst få gangene den ikke er det.

Anonym sa...

Dere, altså! Dette er ikke et whiskyinnlegg, men et syteinnlegg over hindere i hverdagen. Jeg fikk gang på plenklipperen i dag - den måtte bare ha choke. Bergljot

paaskeharen sa...

Åjoda.

Elisabeth, innerst i veien sa...

Det er alltids nye ting å lære....Bra med fest, jeg skal også! Antagelig ikke på samme fest, eller helt sikkert ikke på samme fest, men kult.