torsdag 16. mai 2013

Syttendemaiblogging litt i forkant, og litt krisemaksimering

Pikebunadene er hengt fram, skjortene vasket og søljene pusset. Jeg har kjøpt regn-caper for å minimere mulighetene for at det faktisk blir regn, og jeg har nesten bestemt meg for hva jeg skal ha på meg selv. Jeg tror jeg vet når toget går, og jeg tror jeg har en slags løslig felles plan med barnefaren om samhandlig og overlevering i anledning 17. mai og pinse.

Men gleder jeg meg? Ingen kommentar. Det blir ganske snodig å tusle rundt i kjernefamiliemylderet som nysingel. Særlig siden barnefaren på ingen måte er singel, og siden han/de kommer til å myldre rundt på samme sted som meg. Sånn har vi det på landet, og det takler vi (?).

Først skal det toges, og det skal toges langt. Første halvdel av løypa går langs beiter og dyrka mark, så det blir mye breking og lite heiing. Så blir det en runde i sentrale strøk, før vi lander i den stedlige idrettshallen. I fjor toget vi til korpsversjonen av "Møkkamann". Den må de gjerne spille i år også.

Vi kommer til å ankomme så seint at vi ikke får bord, men det gjør ikke noe, for avkommet vil sikkert bare vase rundt og spise is uansett. Etter taling og diverse skal vi ned på skolen og aktivisere oss. Der blir det vel en slags overlevering (av avkom), og så kan jeg etterhvert evakuere.

I likhet med reven har jeg flere utganger - og jeg vet ikke sikkert om jeg flykter til Egersund, Stavanger eller hjem til meg selv. Uansett skal jeg unne meg et aldri så lite glass vin på aftenen, for et vel blåst arrangement. Hvor velblåst det blir vet jeg jo ikke ennå (det kan da umulig blåse så mye som i fjor), men det er ikke poenget her.

Til lykke med morgendagen, folkens!10 kommentarer:

Siri sa...

Du er tøff. Jeg kjenner jeg hadde hatt vanskelig for å holde maska. Men du fikser det og så får du synge med på Møkkamann og kose deg med vin og pinse og jeg håper det ikke blir for vått for dere.

Anonym sa...

Oversender styrketanker og tenker at du nok greier deg igjennom dette ! Og sier som Siri, syng med av hjertenslyst om de spiller møkkamann i år også :-) Hvis de spiller noe annet så bruk teksten til møkkamann alikevel :-) Tvi,tvi og god pinse! Gro

Bergljot sa...

Takk, ladies!

Shy sa...

Velskrevet som vanleg.
Håper at planen vert avvikla som tenkt, at møkkamannen vert spelt, og at du får evakuere for å ta eit glas vin.
Her evakuerast det til hytta langt bort i steinrøysa. Vekk frå all hornmusikk

paaskeharen sa...

Høres ut som en lur idè å vente med vinen til etterpå, ihvertfall. Du fikser fint dette her. Selv styrer jeg først mot polet, og så mot Hardanger med rabagjengen. Hæpphæpp for sytta mai.

Anonym sa...

Du kommer deg gjennom 17 mai'en med glans. Du skal få masse gode varme tanker fra meg dagen gjennom. Stor 17 mai og pinseklem. :-)

Bergljot sa...

Takk. Og klem tilbake, hvis du vil ha :-)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Lykke til og skål! Ifør deg solbriller, det er praktisk på mange måter.

frk. Figenschou sa...

ikke glem at du er flink flink flink. Og det skal du ha kredit for.

Man takler jo ting på forskjellig vis og om man bare går rundt og takler det strålende da har man jo ikke opplevd et problem. Men du takler problemet. Applaus!

Pia sa...

Lykke til! Bruk solbriller som Elisabeth foreslår, nynn på Møkkamann og ta noen spreke moves.