torsdag 30. mai 2013

Så var det etterslepet, da. Ikke mer laurbærhviling.

Det siste halvåret har vært ualminnelig effektivt. Hele livet er snudd på hodet, ristet godt rundt og landet i en ny tilværelse. Det har ikke vært veldig morsomt mye av tiden, men det går bra nå. Bedre og bedre, faktisk. Av og til er gresset grønnere på andre siden.

Og nei, nå skal jeg ikke benytte anledningen til å pensle inn på plenklipping, selv om det er veldig fristende å bare nevne at jeg slo plenen i går, før regnet slo inn. Veldig bra planlagt.

I helgen er jeg ungeløs igjen, og da må andre ting løses. Nå skal den der jævla køysenga males, en gang for alle. Jeg har kjøpt kost, jeg tror jeg har maling og jeg har absolutt ingen grunn til å prokastinere. Hvis jeg setter ei flaske prosecco i kjøleskapet, og hvis jeg sier til meg selv at jeg skal få drikke av den når jeg er ferdig med strøk nummer to, da blir jeg nok kjempemotivert.

Og så er det bilen, da. Den ser ut som ei røys både inni og utenpå. Jeg liker dårlig å vaske bil, men nå er det ingen vei utenom. Ellers bør jeg anskaffe meg en gardena hann til vannslangesystemet mitt, jeg bør kjøre papp til gjenvinningsstasjonen, jeg bør vaske hus og jeg bør hente motorsykkelen som fortsatt er i beredskapshjem hos Kenneth.

Men først må jeg få ut køysenga, sånn at det er plass til sykkelen. Alt henger sammen med alt. Hvis jeg skal juble litt for noe jeg faktisk har gjort, kan tannlegen nevnes. Hos denne skulle jeg har vært i desember, men da holdt jeg på med så mye annet at jeg la tennene på is. Det har de heldigvis ikke tatt mye skade av, for det er ikke oppstått hull eller annen elendighet.

(Nå er jeg fristet til å sitere moren til tannlegen min, som også er tannlege: "I vår alder går alt nedover - bortsett fra tannkjøttet." Godt sagt, selv om det er litt sørgelig.)

Mens jeg sysler med skilling, driver tannlegen min med gifting. Hun har møtt sin tilkommende på nettet, og mer enn antydet at det nok ville være muligheter for meg også der. Så umiddelbart for meg annonsen: "Pent (lite?) brukt trebarnsmor m/rekkehus og fast jobb i Staten, den norske gis bort til dyrevenn (har jo katter også). Ledig etter avtale. Dusør (eller depositum?). Joda.

Nå som tennene er kvalitetssikret, er det kattenes tur. Rasekatten har knuter i pelsen, og må klippes ned hos veterinær. Det er ikke for pyser; først skal 6-7 kilo med mildest talt motvillig pusekatt fanges og stappes i bur. Så skal han dopes og barberes. Jeg kommer til å bli oppklort og frustrert, og det kommer til å koste meg iallfall en tusenlapp. Herlig.

Mulig prosecco er et brukbart incentiv på dette området også, hva vet vel jeg.

14 kommentarer:

Anonym sa...

...Proseco er alltid en god motivasjon!!! Jeg fikk klippet katten vår med lånt klippemaskin. Klarte det uten å ende op med altfor mange skraper... Prøver gjerne på stebroren.....men ikke denne helgen, da har jeg besøk, men vi kan jo snakkes , neste gang jeg peser meg ut på tur med deg;)

Anonym sa...

Utvendig bilvask kan du vente med til ungene er hos deg igjen. Det er visstnok nesten like bra som en god film å sitte i bilen mens vaskemaskina på nærmeste bensinstasjon gjør jobben. Billigere enn å gå på kino også :)

Hegeslilleboble sa...

Prosecco funker bra til det meste er min erfaring:). Lykke til med både katteklipping og maling:).

Anonym sa...

Sier ja takk til klippehjelp! Storebroren er jo enda større og sterkere enn Babar! Hilsen B

dodern sa...

Jeg kan bekrefte at nettet fungerer fint til gifting, men er likevel usikker på om det kan anbefales. Men, kjærlighet det finner man ikke når man leter etter den. Det gjelder faktisk som en generell regel, her om dagen lette jeg etter et vater og fant plutselig posen med skruer jeg lette etter for noen måneder siden. Fant en del støv også, selv om jeg aldri har lett etter det. Strengt tatt var det vel jeg som ble funnet, selv om det jo kreves to for en tango.

Skal den jævla sengen males to ganger så ta et strøk fredag og så ett lørdag, jeg mener det rettferdiggjør minst dobbel dose prosecco. Tipper den malingen trenger ca 24 timers pause mellom strøkene. Les det med liten skrift på boksen.

Jordbærplantingen gikk til helvete, men jeg belønnes likevel med en Guinness mens jeg sitter her å undres over at kvinner ser på silikon som noe pupper kan lages av, mens menn kun assosierer det med en fuge på badet eller kjøkkenbenken.

Anonym sa...

Nå fikk jeg også lyst på Guinness. Det var bare det som manglet...! Takk for fin kommentar, dodern!

Shy sa...

Ja, ja du har å jobbe med, så prosecco er både nødvendig og fortjent.
Tøff MC dress :)

paaskeharen sa...

Ikke for å være gledesdræper, men to strøk er nepper nok. Jeg malte en kommode en gang. Ble aldri ferdig. Laurbær=fyll, selvfølgelig.

Bergljot sa...

Og hvor mange strøk malte du før du ga opp, om jeg tør spørre...? Trodde det var Rollså som maler hjemme hos dere.

paaskeharen sa...

Det er ondsinnede påstander uten rot i røynda. Omtrent fire strøk. Jeg hadde nok gitt meg før det, men Rållså var sensor. Ingen nåde da.

Bergljot sa...

Hm. Nå fikk jeg lyst til å utsette litt til, malermester Harepus.

paaskeharen sa...

Neinei, det var overhode ikke hensikten. Malinga går dritfort. Det er tørkinga som tar tid.

Maria sa...

Hey, har du ikke oppdaget bilvask&kebab? Har de ikke slik i Oljestaden? For 150,- tar de utvendig, OG innvendig vask i en fei. Ingen maskiner, bare sterke menn. Finnes gjerne i kombo med kebabsjappe, slik at du kan bli feit og lat helt samtidig. Anbefales!

Anonym sa...

Åhå! Det må utforskes. Takk Maria! Bergljot