fredag 19. oktober 2012

Bergljot har vært på homeparty og er gjenstand for headhunting

Ikke til noen toppjobb akkurat - men i går fikk jeg altså telefon fra en homepartyselgerske som hadde registrert min uvanlig (kanskje hun ikke akkurat sa det sånn) tillitsvekkende framtoning på onsdagens seanse. Derfor vil hun spandere kaffe på meg, og så håper hun nok sikkert på å få meg inn i pusherstallen sin.

(For ordens skyld: Jeg liker ikke å gå på homeparties. Ingen jeg kjenner gjør det heller. Og jeg lar meg ikke lure (eh, eller...) av det arrangementet kalles "helse- og velværekveld". Men det er vanskelig å si nei gang på gang når man blir invitert - og så vil man jo gjerne bidra til at det blir vertinnegave på den stakkaren som inviterer.)

Siden jeg har vondt for å sette grenser, knapt nok har et sosialt liv, er skamløst svak for smiger og aldri sier nei til et gratis måltid, takket jeg ja til kaffen. Enda jeg ikke under noen omstendighet har tid til (eller interesse av) å bruke kveldene mine på salg i private hjem. (HØRER DU, BERGLJOT, DETTE SKAL DU IKKE BEGI DEG INN PÅ!!!)

Nå ja. Jeg tror jeg har delt mine innerste følelser og aksjonsmønstre knyttet til homeparties før i denne bloggen. For å repetere, jeg får nesten ikke lov til å gå på slikt siden jeg ikke klarer å la være å handle. Ikke bra. Jeg gikk selvsagt på en middels stor smell nå sist også, denne gangen gikk det i aloe vera til både inn- og utvortes bruk.

Nå venter jeg spent på leveransen av obskure juicer som skal bringe nytt liv til gastrointestinaltraktus og tilhørende herligheter og kremer som skal kurere alt med unntak av gruff. Billig er det ikke, men hva gjør man ikke for å få lystige tarmer og myke hender?

Men ikke svarte om jeg skal ende opp som selger, altså. Dette blir en øvelse i å si nei. Nei nei nei njet.

Apropos, det er bare noen uker siden sist jeg var på et lignende arrangement. Da gikk det i vaskeutstyr (gjesp). Det fine var at jeg neste ikke kjøpte noe - rett og slett fordi jeg stort sett besitter hele sortimentet fra Enjo fra før (gjett hvorfor). Stæsjet er veldig holdbart også, så lenge man er forsiktig med å bruke det for ofte.

Jeg aldri har handlet Tupperware, det får være grenser og dessuten er jeg dårlig på å lage mat. Og dildopartyene er nok mest for ungdommen, jeg har bare lest om dem i KK.

Å så godt å få det ut. Og så håper jeg at den intelligente leser har festet seg ved avsnitt nummer to, som jeg likevel vil repetere essensen i: Jeg liker ikke homeparties. Overhodet ikke i det heletatt.

Og så kan det hende at påstanden om at "there ain't no such thing as a free lunch" ikke gjelder i denne gangen, og at at aloeveradamen bare har lyst til å gi meg kaffe og høre på vittighetene mine. Hvem vet.
11 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Ha ha ha, jeg tror vi alle skjønner hvor dette bærer hen. Om du ikke vil ha party, så avlyser du den kaffeavtalen.

Bergljot sa...

...jeg tror hun vil ha mer av meg enn bare tilgang til hjemmet mitt og vennene mine, Elisabeth. Jeg tror hun vil at jeg skal demonstrere. Begge deler er uaktuelt.

Mette sa...

Hehehehe... Vaer sterk! Men disse aloevera produktene er faktisk gode (regner med det er det samme selskapet som jeg kjenner til) - saerlig et par av kremene er virkelig fine. Har hatt familie som har solgt disse (som ikke var like sterke som deg...!), og fant faktisk frem til en slik forhandler her i England da jeg var pa jakt etter kremen. (De provde ogsa a fa meg til a bli forhandler - men NEI - jeg var STERK!). Men tilbake til produktene: mor var pa sykehjem og hadde liggesar, og det eneste som hjalp var faktisk aloeverakremen (og vi hadde provd mange andre ting forst!). Drikkeproduktene har jeg liten mening om.

Men a kjope noen produkter er jo en en helt annen sak enn a bli forhandler... :-)

MammaMy sa...

Ja, ja, den dagen DU blir slik selgjar, då skal du få koma til meg med produktene dine. Ser du, allereie ein avtale i boks! Dette går nok som hakka møkk. :-)))

Osloskånskan sa...

Jeg kan komme på et homeparty hos deg en gang! Svar ang snegler: Leopardsneglen er en territoreal snegle, som kverker alle andre snegletyper som kommer og trenger seg på, bl a den beryktede brunsneglen fra Iberia, så ajjabajja! Ligg unna lepardsneglene, har du slike er du heldig!

Barbarella sa...

Pass deg nå! Denne damen høres ut som en skikkelig hard negl. Mitt råd er å avlyse - ellers sitter du der som demonstratør og homepartykonsulent. Nytter ikke å si nei når man har tatt i mot kaffin vet du..

Bustenellik sa...

Avlys kaffi'n. A.S.A.P.!

Siri sa...

*slenger over en femtilapp så du kan kjøpe deg to kaffer selv*

Pia sa...

Ha ha, stay strong! Noen forsøker å lokke meg med på noe Nu skin-greier, men jeg klarer å holde meg unna.

Aina sa...

Hehe!!
Er du sikker på at den kaffen er så smart å bli med på..?! Hva hvis hun putter et hemmelig heksebrygg i koppen din, så du ikke klarer å si nei til å bli pusher! :O
Do NOT go to bed (or the coffee shop) with the devil ;D

Anonym sa...

Takk for nyttige innspill. Kaffen er kansellert! Bergljot