mandag 12. september 2011

Bergljot tester ny teknologi mens Gemalen er ute og sykler

Eller ny og ny, fru Blom.

Det er bare det at jeg har fått meg iPod. Jada. Jeg har lenge visst at det finnes noe som heter MP3-spillere, jeg har jo ei stedatter på 20, men jeg har aldri kommet på at jeg skulle hatt meg en sånn en. Jeg har da radio, både i huset og i bilen.

Jeg er ingen innovatør når det gjelder å ta i bruk ny teknologi. Jeg er aldersmessig i nærheten av middagshøyden, og jeg klarer meg strålende med den teknologien jeg allerede har og (iallfall delvis) behersker.

Sist jeg anskaffet meg noe nymotens var vel da da jeg kjøpte meg en Sony Walkman helt på begynnelsen av 1990-tallet. Jeg har aldri kjøpt cd-spiller, ei heller har jeg brukt egne penger på mobiltelefon.

Det er Gemalen som har brakt den nye dingsen heim. Den er så liten at jeg nesten ikke kan se den uten briller, og den er rosa - for å markere at instrumentet belongs to the gamla. Gemalen har puttet sanger inn i maskinen, selv har jeg nok med å fatte og begripe at det er mulig å få plass til så mye musikk inn i en så liten dings.

I går var iPoden ute og jogget. Da lærte jeg at jeg må ha nye øretelefoner (heter det det nå for tiden?) - og så lærte jeg at jeg muligens bør revurdere joggemusikken min. Elias Akselsen og REM gjorde liksom ikke susen. Min joggevenninne, som lytter til Nickelback og Metallica, hadde mye mer kraft i frasparket.

Nu vel. Noen av dere trodde kanskje at det er selve iPoden som er poenget i dette innlegget. men det er ikke det. Som sagt er det Gemalen som kom hjem med den, og den var godt plantet inn i rosebukett. Jeg ble ganske mistenksom over gaven, den passet liksom ikke inn i skjemaet.

Ikke hadde ha fått lønn, ikke var det morsdag, ikke var det bursdag og ikke har jeg født barn.

Når Bergljot lukter ugler i mosen, er det som regel ugler i mosen. Det var det også denne gangen.

Nei, han har ikke vært utro. Derimot har han kjøpt seg ny sykkel, enda den gamle nesten er helt lik og nesten helt ny (ja da, den fikk han i fjor), og enda vi, ifølge ham, ikke akkurat vasser i penger for tiden.

Man kunne jo savne en konsistens mellom ord og gjerning her - men Gemalen mener at det er å be om for mye. Tross alt var sykkelen et kupp, den var på halv pris - og hvem vet, det kan jo hende at han skal sykle Giro de Italia neste år. På mountain bike.

Spørsmålet er om en iPod og roser går opp i opp med en sykkel, og om jeg egenlig blir forsøkt lurt her. Men det orker jeg ikke å bry det lille, pene, blonde hodet mitt med akkurat nå.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Men nå må jo du ha nye sko! Sånne med Nike-sensor, så du får registrert joggingen din på Ipoden. Og dette må selvfølgelig betales av gemalen, siden det var han som satte igang dette.....
Hilsen Jonna :-)

Anonym sa...

Gratulerer!
iPod ja, det er visst ein sånn dings som mine 3-årige tantungar durar rundt med, og beherskar. Tanto beherskar det og, vil ho berre ha sagt, men er ikkje så veldig interessert. Først og fremst fordi ho er noko så grådig fobisk mot alle påtrengande øyredingsar med lyd.
Elles så trur eg du har blitt litt lurt, så då er det jo greit å vere litt blond ;-)

Liv-Inger sa...

Drit i om du blir lurt eller ei. Du har jo fått ny iPod. Rååååsa iPod til og med. Nice!

Joggemusikk må det være futt og fart i, ja. Selv hører jeg på damene når jeg jogger. Pink, Britney, Shakira. Må være heftig rytme. :-)

Shy sa...

Grattis på ipod!
Jogg til AC/DC du :))

Anonym sa...

Queen - don't stop me now.
Passer perfekt til all type trening og gjør seg glimrende på en rosa ipod!
Gratulerer me 150 følgere også! :D

Hustvedts sa...

Rosa? Bare fargen hadde fått meg til å kjøre (nei, ikke jogge!) til butikken for å bytte! Men ellers lurt m noe annet enn Elias Akselsen, ja!

En sånn Nikedings er smart; jeg har en til å feste i skosnøringa som jeg kan bruke sammen med iPhonen. Og har du Nikesko kan den legges under sålen. Morsom sak!

God joggetur!

Osloskånskan sa...

mmm....uhum....grattis? tror jeg?

Elisabeth, innerst i veien sa...

Nei, bruk heller det pene hodet ditt på å fylle den rosa dingsen med løpbar musikk.

Alexia sa...

elias akselsen? Ikke hørt om engang.

Men bytt musikk ja, og grattis! Ønsker meg sjøl..

Pafrika Og Belkini sa...

Ipod og roser, ska sei! Er enig med Inger over her, lurt eller ei, grebb Ipoden og løp. Bokstavelig talt, haha. Bra løpemusikk, på de under ti joggeturene jeg har tatt i mitt liv, er sånn som Eye of the tiger, fame, girls just wanna have fun osv, sisters are doing it for themselves... ok, stopper nå. Men altså greier med litt trøkk i. Disse kan kjøpes på Itunes, som du sikkert også har stiftet bekjentskap med nylig?

Kos deg med nyanskaffelsen! Kanskje Gemalen kan sykle ved siden av og komme med oppmuntrende tilrop? ;)