fredag 2. september 2011

Bannefingeren

"Mamma, Pingu viser bannefingeren!" kauker Sønnen, den enbårne (8) forferdet.

Pingu (4) har egentlig bare sittet og viftet med hånda og stukket opp en og annen tilfeldig finger, hun har jo ikke begrep om at det er bannlyst å stikke opp den midterste.

Grunnet den voldsomme oppmerksomheten fra storebroren, som neppe heller aner den fulle og hele sannhet om bannefingerens opprinnelse, fortsetter hun med fingerviftingen. Så klart.

"Mamma, se!!!! Hun gjør det igjen. Det er stygt!"

"Det er da bare en finger," forsøker jeg meg.

"Neiii! Det er bannefingeren!"

Ja vel ja. Må jeg virkelig dressere min yngste datter om anvendelse av fingre også nå. Jeg trodde slikt kom seinere i livet, og at det ikke er mødrene som må ta den biten av oppdragelsen.

For hva sier man? Bannefingeren er bare en av fem, eller to av ti, og det er ingen logisk grunn til at det er støtende å heve denne mot skyene. Selv om jeg ikke liker helt når mor mi viser omtalte gest i trafikken.

Den ultimate bannefingerøvelsen er for øvrig å ta alle fingrene til værs, samtidig, for så å avrunde med å snu håndflaten og peke den egentlige bannefingeren framover.

"F... your whole family, and your dog, too," betyr det.

Stort slemmere blir det vel ikke.

8 kommentarer:

Pia sa...

Ha ha ha, til det siste der! De er veldig opptatte av bannefingeren her i huset også. Har nok avtatt litt blant de eldste. Men når noen ubevisst viser bannefingeren, får vi høre det, ja.

R-15 sa...

...hender jeg peker mot tavla (smartboarden) i klasserommet jeg også, og får noen bemerkninger på at jeg bruker DEN fingeren. Alt må man passe på nå til dags altså.

Alexia sa...

ja den fingeren er veldig i fokus her i huset også....altså av mine barn og antydninger om at den blir brukt.

Marianne sa...

Jøjemeg.. hva du kan!
Noterer meg bak øret den siste der...
Men Pingu? Har den yngste gått fra vilhellerikke til Pingu sånn helt ut av det blå? Jeg er forvirret.

Anonym sa...

Bortsett fra dagen itte poden va født, så har me isje sitt mye t den fingen. Komme nok ijen om någen få år (viss me e heldige å får venta så lenge)

Anonym sa...

Bortsett fra dagen itte poden va født, så har me isje sitt mye t den fingen. Komme nok ijen om någen få år (viss me e heldige å får venta så lenge)

Liv-Inger sa...

Overraskende lite fokus på den fingeren enn så lenge. Men vi får det vel i rikelig monn om ikke så altfor lenge.

Det med hele familien og bikkja og greier, det var jeg ikke klar over. Takk for tips. Kjekt å kunne anvende ved en passende anledning. ;-)

Bergljot sa...

Kjært barn har mange navn. Vilhellerikke = Pingu.