mandag 21. februar 2011

Oppfinnelse (19) og fragmentert babbel

La gå. Dette er egentlig ikke en oppfinnelse, men forslag til et nytt konsept. Kjære alle produsenter og distributører av alle typer plagg som i hovedsak selges i par: Kan dere tenke dere å selge det dere selger enkeltvis?

Jeg tenker spesielt på hansker og votter - det finnes en dryg populasjon her ute som strever med å opprettholde hele par av slikt. Hver morgen spar vi desperat rundt i skuffer eller skap på let etter den ene, noen ganger den andre, hansken. Hansken som kanskje ligger på SFO eller muligens utenfor klasserommet - eller i verste fall ute et sted.

Kjære Reima: Kan jeg få kjøpe en blå venstrehanske str. 8 av dere? Hanskene er svindyre, så det skulle bare mangle at en stakkars konsument, med en sønn av Sønnens kaliber, skulle få kjøpe hansker enkeltvis. Jeg mangler også en LEGO-vott, sist sett i hagen til en klassekamerat under aking i desember. For tiden har vi faktisk kontroll på det tredje paret, det betyr at Bergljots ene par med hansker nå ikke er på utlån.

Jeg orker ikke engang snakke om statusen på Småpikenes vottebeholdning i barnehagen. Noe skyldes manglende orden i lokalitetene, noe skyldes at Småpikene hiver fra seg vottene utendørs og noe skyldes, muligens, mangelfull merking.

Vi har, som enhver barnefamilie med vaskemaskin, et tilsvarende problem med strømper og sokker. Forskjellen er at slikt normalt forsvinner i heimen, ikke utenomdørs. Og at man som regel har en større beholdning å miste av.

Men hjelpe meg. Man burde kunne gå i butikken og kjøpe en sokk, en hanske eller en vott. Man burde også kunne kjøpe seg en sko, for det finnes faktisk folk som mister skoene sine (gjett hvem).

Og dessuten burde alle familier med små døtre få hårstrikker på blå resept. Strikker må de jo ha, for langt hår må de jo ha, og da blir det jo floker, og da blir det hyling og skriking, og da hjelper det med fletter eller musehaler. Problemet er at disse døtrene røsker strikkene ut av håret så snart de er ute av syne - svinnet er enormt. Alternativ til blå resept er skattefradrag. Men dette ble en digresjon i forhold til votte-/hanske-/strømpe-/skokonseptet, merker jeg.

Og siden jeg allerede er avsporet, vil jeg med det samme takke for utmerkelse og fine ord fra Bustenellik - lover eget innlegg som følge av dette. Jeg vil også ønske mine nye følgere velkommen! Rørende at så mange henger seg på her.

Det var alt for denne gang. Takk for oppmerksomheten.

14 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Er vel kun en løsning; Lim vottene fast til Sønnen. Jeg ser at dette kan by på utfordringer i andre sammenhenger, men her må det prioriteres. Reima-votter er tross alt svindyre.

Barbarella sa...

Som mister av sønnens 1 stk ny cherrox vet jeg hva du mener. Du får starte et stort bytteforum for brukte enkeltgjenstander! Én Helly Hansen vott bytts mot grønn ullsokk!

Fin blogg du har, gi meg gjerne noen tips om å få sving på min!

Guro sa...

Jeg støtter konseptet ditt fullt ut!

Trine sa...

Jeg leste Rema-votter... Jøss, har de så dyre votter der, da?!.... Men enig i votteproblemet. Nå er jeg nazi på merking. Jeg orker ikke tanken på å skulle miste reima-votter og annet skikkelig utstyr! Men det hender dessverre likevel...

MammaMy sa...

Morn, morn. Interessert i ein høgresko i str 29 eller ein venstresko i str 31? Jepp, det fekk eg med meg heim frå Olsen her ein dag. Så problemet finst, i butikkane òg. ;)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Vi har forresten en enslig, venstrehånds brun vott som trenger en venn. Men det er H&M, så den er nok ikke så attraktiv.

bestemors hage sa...

Jeg trodde at jeg var lur da jeg kjøpte tre like par av en relativt rimelig damehanske på salg. Nå har jeg tre venstrehansker. Helt til jeg skriver dette på trykk har jeg innbilt meg selv at jeg hadde større kontroll på mitt enn mannen har på sitt.

Ellers er det ikke grunn at Øystein Sunde har skrev sang om dette.
http://www.youtube.com/watch?v=D_2oys1hQzY

Pia sa...

Jeg skjønner ikke hvor de blir av. Hanskene. Sokkene. Og hvordan klarer de det. Gang på gang.

Shy sa...

Det evige spørsmål dette...
Eg kjøpte aldri dyre votter og sokker når ungane var små. Dei rakk jo aldri å slite ut ein einaste sokk, før dei var borte vekk.

Siven sa...

Kanskje vi kan få en egen kategori på Finn.no? Da kan alle legge ut hva de har, eller hva de mangler og så kan de som ønsker bytte seg i mellom?

Hvis en har lyst å satse litt så kan en jo alltids kjøpe opp ALT det som de andre har lagt ut og så lete videre etter match til noe av det?

Mye gøy lesing hadde det i alle fall generert! :)

Hello Baby Lou sa...

Votter, sokker, hårstrikker, voksentid og penger. Alt forsvinner her i heimen. Usj...

Kathrine sa...

Ikke bare hårstrikker som burde komme på blå resept, det gjelder hårspennene og! Og i vår beholdning finnes det vel i skrivende stund noe sånt som 2 par like og omtrent 13 ulike (som alle har hatt en makker en gang de og...).

Alexia sa...

hva, er det ikke bare hos oss det skjer sånt........
det med sokkene mener jeg det finnes en film om med forklaring på hva som skjer, men husker ikke tittelen.
Tror det finnes et parallelt univers - eller så spiser vaskemaskinen/tørketrommelen sokker.

Og hårstrikker- ganske likt med tutta mi ja, men har blitt litt bedre etter jeg la ut bakhodebilde av henne på nett, nå har hun håret stort sett i fletter hele tida, hihi!

Barbarella sa...

Har dere ikke lest bøkene om "Lånerne" av Mary Norton? Alle disse tingene som blir borte! Hvor blir det av nøkler, trådsneller, knapper og tusjhetter? Har du noen gang lurt på hvor det blir av alle småtingene som bare blir borte? Lånerne har tatt dem. Lånerne er ikke stort større enn mus, men ser ut som mennesker. De bor under gulvet eller i veggene, og overlever på det de låner av menneskene...