mandag 14. februar 2011

Husmortips

Kjerringfaktoren her inne er høy, jeg innrømmer det - men dette tipset er utprøvd at selveste moi, og det virker!

Dersom det befinner seg tekstiler i ditt hjem som er flekkete, men uvaskbare - da kleiser du i hop en mikstur bestående av salmiakk og vann på 50/50-basis. Ja, du leser riktig. Og ja, det lugger i barten, og nesehåra brenner opp på rot.

Jeg anvendte salmiakkserumet på spisestuestolene mine, som jeg egentlig hadde gitt opp å få skikk på, og tada! De er gode som nye. Eller rett skal være rett; de ble kjøpt tidlig på nittitallet, og salmiakken var dessverre ikke nok til å gjøre noe med akkurat det.

Salmiakk er jo et løsemiddel. og det bør følgelig ikke innåndes. Av HMS-hensyn bør man sikkert ha på seg både vernesko, maske, hansker, hjelm og briller i omgang med denne lumske væsken. Siden jeg er gammel og skjødesløs, nøyde jeg meg med å holde pusten, se en annen vei. Jeg tror jeg kom fra det uten varige men.

Ikke trenger jeg allergitabletter heller, for åndedrettssystemet er helt, øh, åpent. Veldig bra bivirkning, faktisk. Snufs snufs.

10 kommentarer:

Frøydis sa...

Flott tips :-))
Jeg bruker bakepulver når det er vanskelige flekker, funker bra det også :-)
Kjerringråd er ikke dumt nei, hehe

Ha en flott dag og klem fra meg

Elisabeth, innerst i veien sa...

En tre-i-en løsning; Flekktabort, åpne luftveier og hårfjerning. Supert.Lurer på om jeg skal ringe om avbestille dagens time for form av bryn og heller satse på salmiakkmetoden...?

Frøydis sa...

Ihvertfall billigere, hehe

Trine sa...

Ikke skrøn? Hm... men tar det ikke farge... eller gjør tekstilene morkne..... ? Hvis svaret er nei; Jøss så utrolig smart!

Siri sa...

Jeg har lyse stoler som trenger en runde med noe. Kanskje man skal spraye med rosa og så skrubbe med sjlamiakk...? verdt et forsøk.

MammaMy sa...

Åja, så det er du som har kursa vaskepersonalet mitt?

Osloskånskan sa...

Ska genast tipsa Maken!

Hanne sa...

Kan denne unike blandingen brukes på tre? Gamle trehvite (nu gulhvite)furustoler på kjøkkenet. Jeg mener, forsvinner gammel elde om jeg vasker med dette? Jeg skulle ha malt stolene, men gidder liksom ikke.

Bivirkninger taes i mot, siden jeg er litt tett i nesen for tiden.

Shy sa...

Berre for tøffe husmødre dette altså! :)

Anonym sa...

Lediggang er roten til alt ondt. (Norsk ordtak)

Hilsen Bergljot, som strever med innloggingen