fredag 17. desember 2010

Bergjlot om (jule)platearbeid

Jeg kan ikke tro det. Eller det kan jeg vel egentlig, det var vel ikke annet å vente. Kurt'en har sunget inn juleplate. Noe mindre julete enn Kurt'en kan jeg knapt tenke meg - men nå har han altså følt seg kallet til å spille inn sine tolkninger av kjente og kjære julesanger som han setter spesielt stor pris på.

Han synger jo så fint, den gutten. Og så vet han akkurat hvilke knapper han skal trykke på for å smelte damene (av en eller annen grunn tror jeg målgruppen er damer i alle aldre). Først sukkersøte schlagere med de nye gitarkameratene. Så sakrale julesanger - med hatt og med kringkastingsorkesteret. Joda, plata vil sikkert selge som hakka møkk. Men en ting vil jeg si - og det er at det finnes bedre versjoner av Walking in the air en Kurt'en sin.

Her er den fra filmen:...og her er Nightwish sin variant...Kurt'en sin får dere guggle dere fram til selv.

14 kommentarer:

Rødhette sa...

M-m, fine sangen! :)

paaskeharen sa...

Mighty suicidal rape machine har også en cover av denne låten. Den er iallefall bedre enn nightwish sin. Selv om jeg ikke har hørt nightwish sin. Og ikke er særlig sugen på å gjøre det heller. Veldig lite sugen. På grensen til usugen. På finsk powermetal. Brr..

Bergljot sa...

Pøsj.

Bergljot sa...

...jeg mener bestemt å huske at du, kjære paaskeharen, m/band, har varmet opp for Nightwish?

Heidi sa...

Jeg må jo komme med en ytring om at jeg synes Kurt sin versjon er veldig flott jeg da... Og tror nettopp han er grunnen til at låta nå blir dratt fram både på blogger og facebook. *løpe og trykke på play én gang til* ;o)

Heidi sa...

Og Nightwish sin variant var iallefall ikke bedre! En nå min mening da...

Bustenellik sa...

Her hadde jeg gått glipp av mye. Det straffer seg å være travel.

Alle skryter slik av Kurt, men jeg har ikke sansen for Kurt, jeg. Er det meg det er noe galt med? Jeg antar det. Walking in the Air er utrolig fin. Både originalversjonen og Nightwish sin. Jeg syns de er vanskelige å sammenlikne. Jeg ble veldig glad i denne sangen etter at jeg sang den i et bryllup i sommer, og har hatt litt dilla siden. Dessuten er det jo barndomsminner :-) Kurt sin versjon bryr jeg meg forresten ikke om, for han er mann.

Og deigen hørtes ut som et heftig prosjekt. Bestemor fortalte en artig historie fra gamleda'r i går, som også omhandlet slik en stor deig. Hun skulle bake kakemenn når ungene der var små, men hadde også endt opp med en slik gigantisk deig. Så, hun hadde trykket ut de kakemennene husets tre små kunne klare å fortære og deretter tatt med seg deigen til nabokona som igjen hadde trykket ut det hun hadde hatt behov for. Denne nabokona hadde så tatt med seg siste rest av deigen og gitt det til en tredje nabo som stekte opp resten. Et eksempel som kanskje kan følges neste år, dersom du ikke halverer deigen? ;-)

Også er det bra at frøkna og stolen ble separert. Kjipt å ha spisestuestol rundt halsen hele jula...

God helg.

Janet sa...

Den der rett fra filmen er definitivt best! Kanskje fordi det var den jeg h;rte f;rst_
Men faktisk s[ er ikke Kurt sin s[ verst. Jeg hadde fryktet verre.
Men Nightwish, nei nei nei.

Hello Baby Lou sa...

Følte ingen umiddelbar lyst til hverken å google Kurter'n eller Nightwish. Den ultimate julesangen er og blir (for meg) Fairytale of New York med The Pogues.

Ha en finfin helg!

Anonym sa...

enig med deg. Kurt er sikkert flink men han kan ikke måle seg med tegnefilmversjonen. Forøvrig en nydelig film :)

Liv-Inger sa...

Walking in the air er ikke den verste julelåta til Kurt. De norske julesangene ødelegger han enda mer. Hvorfor den gutten måtte ile til og lage juleplate er mer enn jeg kan forstå!??!

Den fra filmen er jo magisk da!

Marianne sa...

Er det slik å forstå at du ikke kommer til å sitte benket foran NRK-skjermen når Kurten synger julen inn i kveld?
Jeg begynte forøvrig å grine da jeg så snømannen-klippet ditt.
Omgangssyke og barndomsmimring var visst ingen god kombo ;)

Bloggoberta sa...

Snømann-versjonen er definitivt best. Den får fram den gode klumpen i halsen. Utrolig fine barndomsminner med den filmen.

Siw sa...

Nydelig! Korstemmen i "The Snowman", vel og merke - Kurt`en kan jeg spare meg litt for .. ja, han er flink og fortjener hell og fremgang - men .. jeg vet ikke helt, blir han for kommersiell for meg? Noe slikt er det. God jul! Klem :)