mandag 8. februar 2010

Didrik og uttalen


"Uttalen kan bli et problem for Didrik," frykter GP-Jostein i dagens VG.

Engelskmenn, irer og maltesere vil kanskje stusse over den litt bisarre diksjonen. Men det er jo ikke akkurat sånn at de er så gruelig gode på engelskuttale i de andre 47 eurovisjonære landene. Og nå som de har mobiler og alt mulig i Albania og Tyrkia og Ukraina, kan man vel gå ut fra at også de som er mindre engelskkyndige avgir stemme.

Stalltips: Det kan godt hende at Didrik ryker. Men ikke fordi han sier "hard" i stedet for "heart". Bildet er for anledningen lånt av NRK.

8 kommentarer:

Pia sa...

Hyggelig at vi to diskuterer Grand Prix. Kanskje Didrik slår til? Nå har jeg dessverre ikke hørt noen andre bidrag fra de andre landa, men det pleier jo å være semmert...

Bergljot sa...

...men burde ikke Didrik fått seg en annen stylist? Han ser liksom litt hallik ut, synes jeg. Det eneste som mangler er gulltanna.

Anonym sa...

Jeg har Engelsk som modermål, og det er ganske vannlig, spesielt når man synger, å endre ustemt lyder til stemt mellom vokaler (Amerikaner endrer ofte /t/ til /r/ mellom vokaler også).

Det er ikke uttalen som er problemet, det er låten!

Bergljot sa...

Enig med anonym. Låta er svulstig. Hadde blitt litt mer interessant om rockerne hadde vunnet. Selv om de så ut som om de holdt på å kjede seg til døde under avstemmingen.

Elisabeth, innerst i veien sa...

Didrik kan godt kutte ut den hanekammen og jakkeslag i kontrastfarge, som på bildet over her. Et stort sprang mellom han her og de metallgutta, den låta er jo barsk i komp og riff, men vokalen er heller svak, synes jeg.. Og samma f.. om Didrik Dodrik synger heart eller hard, sikkert nok av godt voksne fruentimmere i Europa som vil stemme på den neste Josh Groban.

Takk for oppmerksomheten.

Bergljot sa...

Ha ha! Didrik har liksom en del forser som sikkert appellerer til damer med mobil i en viss alder, og sikkert på tvers av landegrenser. Men de pleier jo å like litt mer kropp østpå (og nå tenker jeg -Europa, ikke -landet), så de kler vel av ham til finalen, tenker jeg. I det minste får vi nok se litt brystkasse.

Anonym sa...

Det er jo av sine egne man skal ha det.
Janteloven står jo sterkt her i landet.Vi må jo alltid finne noe negativt.
Stå på Didrik,du er kjempeflink.
Kanskje det er JP som bør skjerpe seg. Trodde du kunne mere engelsk etter flere år i england.

Bergljot sa...

Så så. Didrik har fin stemme, han, og han får garantert mange damestemmer. Men sangen er fortsatt vel svulstig, etter min smak. (Og jeg har faktisk veldig god greie på dette, for jeg har en Grand Prix-stjerne i min aller, aller nærmeste familie. Så er det sagt.)