onsdag 17. februar 2010

Bergljot blogger om planter og sånn


I dag tenkte jeg at jeg skulle skrive om urter og røkt av slike. Det er litt uvant siden jeg normalt bare blogger om tull og pupper og omgangssyke. Men altså:

Jeg er ganske begeistret for urter, særlig koriander. Jeg er faktisk helt på styr etter koriander. Derfor er det ganske irriterende at disse kjøpeurtene omkommer før man rekker å spise dem opp. Jeg har aldri klart å holde liv i en urtebusk i potte i mer enn tre dager.

Men så fikk jeg en selvvannerpotte i gave, med en tilhørende basilikumkvast. Kvasten ble plantet med litt ekstra jord rundt røttene, jeg peiset på med vann og ønsket den lykke til. Og jammen meg lever den ikke ennå. På tredje måneden. Basilikumen er staselig og fin, den strekker seg mot himmelen og ser riktig lykkelig ut.

Jeg lar meg stadig forundre over hvor tørst den er, tydeligvis er vann litt vesentlig i oppseding av urter. Selvvanning er derfor ganske fint for oss som er generelt svake på vanning.

Se det, se det. Nå framstår jeg vel endelig som en seriøs blogger her. I morgen skal jeg skrive om... tja. Scrapping? Eller interiør, kanskje? Der er jeg om mulig enda dårligere enn i plantehold, så følg med, følg med!

5 kommentarer:

slikejenter sa...

Så fint å få en bekreftelse på at disse pottene virker. Jeg er vanvittig svak på plantehold (Ng, siden jeg stort sett greier å holde liv i orkideer, men ingenting annet). Krydderurter har jeg gitt opp for lengst. Det er så sørgelig når hele digre kvasten bare omkommer. Selvvanningspotte, altså. I will buy!

Jonna sa...

Her er huset totalt plantefritt! Tviler på jeg hadde greidd å holde liv i noe selv med selvvanningspotte....
Gleder meg til morgendagens scrappeinnlegg! ;-)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Hm, jeg skaffa meg også en slik potte og trodde det skulle føre til at urta holdt seg i live. Gjorde den det? Nei, det gjorde den ikke! Tror du det bare var en suicidal urt og at jeg skal gjøre et nytt forsøk?

frk. Figenschou sa...

håh, jeg har faktisk TO sånne potter, men jeg har vanlige vindusblomster i dem. Og nå har jeg oppdaga at begge disse blomstene skal tørke godt ut mellom hver vanning, og det har de nok ikke gjort siden i fjor sommer, da vi dro hjem i to måneder og glemte å omplassere dem.

Bergljot sa...

Jeg har et litt tynt grunnlag for å gi råd i planterøkt, tross alt er det gemalen som stuller med vekstene her i huset. Men jeg går god for selvvanneren, altså. Basilikumen min er praktfull. Og jeg tror kanskje at den er gravid, også.