mandag 19. september 2016

Jojo. Jeg føler meg litt lurt, helt ærlig.

En tilfeldig dobbelside fra en novelle som er forkledd som en roman.
Jeg har, i likhet med halve Dame-Norge, lest noen bøker av Jojo Moyes det siste året. Bøkene er koselige, lesbare og rørende. Du får kjærleik og happy ending, men slipper de der kjedelige sex-skildringene. Det skader kort og godt ikke med litt feelgood.

Her før helga slo jeg til på COOPs medlemstilbud på Jojos siste verk - som heter noe sånt som Tur for en til Paris. 199 kroner koster den - og det er visst en hundrings under den egentlig utsalgsprisen. Hvilket kupp, tenkte jeg - hardback og greier. Jeg så for meg TIMER på sofaen med smågodt, latter og tårer. En helg på flukt.

Men slik ble det jo ikke. Selv om boka har over 200 sider. For det står jo ingeting PÅ sidene!!! Er målgruppa 80 +, eller barn under 8 år? Eller er utgivelsen spesialtilpasset for COOP-kunder? Svære bokstaver, mye luft på sidene, meningsløse illustrasjoner og, til alt overmål, flere blanke sider mellom kapitlene.

Jeg leste 80 sider på en halvtime. Helt sant. Romanen inneholder egentlig ikke mer tekst enn en langstrakt novelle. Og jeg har betalt 199 kroner for den novellen. Selv historien er søt nok, er den ikke verd prisen.

Hrmf.

2 kommentarer:

Knutine sa...

Dine ord er som å høre en venninnes sine...Hun følte seg også snytt,og ranet! Og jeg har ikke kjøpt den enda.........

Irene sa...

Og jeg er skuffa FØR jeg har fått lest den. Kjøpte boka i nettbokhandel og betalte mer enn deg. Visste ikke at den var så "tynn-skrevet". Får kanskje spare den til en gang jeg skal slå ihjel en time....