tirsdag 7. juni 2016

Grill baby grill

 
 
Er så sykt fornøyd med tittelen på dette innleget. Men i panikk for at mine tre lesere ikke tar analogien, kan jeg fortelle at den er avledet av "Drill baby drill", som var republikanernes slagord i 2008, da de ville ut og leite etter mer olje og gass in the Juesei. Godt påkommet, eller hva?  Selv om det egentlig ikke gikk så godt med Sarah Palin da hun ville bli visepresident.
 
Det gikk ikke så godt da jeg startet grillsesongen i går heller. Den startet i helt feil ende for noen uker siden, egentlig, da jeg booket grillmiddag gjennom Adams Matkasse. I sommer skal det i prinsippet tilberedes to grillmiddager i måneden i regi av Adam. Men grill har jeg jo ikke hatt på lenge, ikke siden den gang jeg var gift. Grillen røyk i delinga, og det var helt greit siden det aldri var jeg som fyrte den opp.
 
For noen dager siden gikk jeg dog til anskaffelse av en. I kjent Bergljot-stil gikk jeg for den første og beste, som i dette tilfellet var den siste og beste. Det vil si utstillingsmodellen på COOP Extra i Sola Syd. Fordelen med dette eksemplaret var at den var ferdig sammenskrudd, og at den ikke hadde eske. Ulempen, skulle det vise seg, var at den heller ikke hadde bruksanvisning.
 
Men hvor vanskelig kan det være, liksom. Å steike noen hamburgere? Jeg putta litt kull nedi der jeg regnet med at det skulle være kull, peiset på med litt tennvæske - og lot anretningen stå og trekke. Jeg hadde jo selvsagt guggla det som guggles kunne for å lære meg om anvende min staselige, nye kulegrill fra selvseste Jamie Oliver.
 
Jeg vil si det gikk bra lenge. Jeg tente på, kullet ble hvitt, jeg ventet en halvtime og anrettet burgerne på rista. Og så ventet jeg. Og ventet. Og ventet. Og ble litt sur også, for til tross for at det var litt lunk inni der, var det slett ikke steiketemperatur.
 
Jomfrugrillinga endte i total fornedrelse (les: i steikapanna). Livet er urettferdig, og jeg er en ubrukelig griller. Men det skal jeg ha, etter å ha feilsøkt litt, har jeg funnet feilen. Rett og slett for lite kull. Det fant jeg ut i the manjual, som faktisk var å finne på nettet. Den inneholdt også noen anbefalinger i om ventilbruk, så det er mulig jeg gjorde noe feil der også.
 
Så hva nu? Jeg klarte ikke å ferdigstille fire hamburgere på planlagt vis. Og i går kom Adam - med svinecarre. Hva nå svarten det er. Håper inderlig jeg får lunk på grillen når det endelig gjelder, er lite lysten på grisesushi. Det må jeg si.
 
So go go girl, grill baby, grill!

4 kommentarer:

Rødhette sa...

Vel, din jomfrugrilling gikk bedre enn min jomfrugrilling på engangsgrill på slutten av 90-tallet. Jeg grillet meg noen pølser på verandaen, hvis jeg husker rett, før jeg skulle på nattevakt. Jeg fikk en sterk, akutt trang til å bruke toalettet midt på natta da jeg stod på intensivavdelingen for å ta blodprøver av en pasient. Tror jeg satt på do i nesten en time før jeg fikk gjort noe med prøvene jeg hadde tatt ...

Anonym sa...

Gass er tingen! Da blir det varmt :)

Hadde forøvrig en kjip opplevelse med grilling i helgen. Venninnens engangsgrill (som viste seg å ha ligget i en kjeller i flere år...) ble tatt med på piknik sammen med diverse mat og drikke.

Det endte med at vi måtte slepe all maten hjem igjen og fyre opp min gassgrill for å få mat. Ikke engang opptennings"papiret" nedi engangsgrillen ville brenne...

Bergljot sa...

Oi sann. Ikke morsomt. Iallfall ikke i kombinasjon med synkende blodsukker ;-)

Anonym sa...

Lykke til med treninga!

Kan ellers fortelle at jeg har overlevd Nord-Norge-ferien med 120 mils kjøring HVER vei. Med innlagt hotellovernatting begge veier, egenhendig bestilt og betalt. Så mannen måtte bare følge på. :-) Har også overlevd diverse andre utfordringer i løpet av ferien. Og nå er det sånn ca 365 dager til neste gang.

Borte bra, men godt å komme hjem igjen også. :-)