onsdag 8. juni 2016

Så litt selvgrilling, som ikke er det samme som selvbruning

Jeg leser normalt ikke manualer, men jeg måtte jo da jeg ikke fikk gang på den nye investeringen min. Jeg lærte at  man må ha en del kull - og tid - for å få grillen varm, at tennvæska må få virke ei stund før man tenner på - og at man må grille på en dertil egnet lokasjon.

Det vil si minst halvannen meter fra husvegg eller terrasse. Kanskje like så greit at jeg ikke fikk gruff på mitt eksemplar, som var hensatt på et trebord på balkongen ti centimeter fra husveggen....! Det virka så praktisk å ha den i nærleiken av kjøkkenet. Men jeg har jo ikke mye glede av kjøkkenet om huset brenner ned.

En annen feil som ble begått, var at kullet ble kastet for tidlig. Ifølge Jamie, eller HMS-folka hans, må det ha 48 timer på seg for å slukke. Fra nå av skal jeg forholde meg til det også.

#bergljotgjørtinghunikkekan

2 kommentarer:

frk. Figenschou sa...

Min eks-stemor beordret engang min eks-stebror tre ganger ned i en brennende kjeller.
Greia var at han ringte henne på jobb og klaget over at røykvarsleren i kjelleren ulte. Tre ganger. Hver gang sa hun Men da må du jo finn ut koffer, og hver gang ringte han tilbake og sa at han visste ikke. Først tredje gangen kom han med tilleggsopplysningen: han visste ikke fordi han ingenting så når han gikk ned i kjelleren, for den var helt fyllt av røyk.
Og det var den fordi hun oppbevarte asken fra peisen der, i en plastbøtte, mindre en 48 timer etter at ilden var gått ut.

Nå blogget jeg i bloggen din. Jeg kunne ikke motså det.

Bergljot sa...

Du kan blogge i bloggen min når som helst :-) Litt av en historie. Jeg har stålbøtte til aska fra ovnen, den kan sikkert brukes til kull også. DET var en god ide.