fredag 27. september 2013

Metamorfose: Bergljot, nå også som fjellkvinne

Mine ivrigste lesere har muligens fått med seg at dette singelprosjektet innebærer at Bergljot gjør mye Bergljot egentlig ikke kan/har erfaring med. En ting er teknologiske kvantesprang innen IKEA-montering, hekkeklipping, installering av Internett etc. - men også på fritidsfronten er det tatt grep.

Bergljot er for eksempel stolt medlem av Den norske turistforening. Turist har jeg vært før, men jeg har ikke overnattet i DNT-hytte siden 1994. Det var en eiendommelig utflukt, min studievenninne Mette og jeg delte hytte med elleve innsatte ved Åna kretsfengsel, tre voktere og en schæferhund.

Jeg husker det var i Viglesdalen, og så husker jeg at det foregikk en viktig fotballkamp samtidig. Kan det ha vært noe kvalikgreier mellom Norge og England? Uansett - jeg antar at denne kampen var grunnen til at fjellet var slikket for folk, bortsett fra Mettem, meg og fengselsfuglene.

Men nå skal jeg altså til Viglesdalen - på overnatting - igjen. Med Ruth Kristin, Oda og Raymond. I motsetning til meg, er de hardbarkede turgjengere. De har alt som er av utstyr. Det har ikke jeg. Det eneste jeg har, er fem lakenposer som ikke er brukt. Minst fire av dem er overflødige.

I dag må jeg kjøpe fjellsko. Andre nødvendigheter har jeg arvet og lånt. Nå er det bare å håpe at ekspedisjonen blir vellykket, for jeg har jo tenkt at fjellferdsel skal bli en pilar i min nye tilværelse. På en måte. Etterhvert skal jeg drasse med meg ungene også.

Ønsk meg god tur. Subsidiært god bedring. Hvis jeg kommer levende ned igjen, kan det hende dere får lese om det på bloggen.

God helg fra Bergljot, som altså først skal til XXL for å kjøpe fjellsko, og så skal til polet for å kjøpe adekvat turproviant, nemlig prosecco på boks.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Goooo tur!! Du e goe! Kor gale kan det bli med Prosecco i sekken ;) Glede meg te oppsummering på mandag! I :)

Unknown sa...

God tur :))

Pia sa...

Man kan aldri få for mange lakenposer, tenker nå jeg. God tur!

Barbarella sa...

God tur! Jeg skal faktisk sove i telt i natt!