torsdag 19. september 2013

Hovmod står for fall. Enda mer læring.

Jeg har nok vært litt kjepphøy etter at jeg skrudde sammen tre IKEA-skrivepulter av type Micke m/overhyller. Jeg har tenkt at ha! at jeg ikke har gjort sånt før, det er da ikke bitten vanskelig! Det er bare å følge anvisningen.

I går var jeg på IKEA igjen, denne gangen for å kjøpe nattbord til meg selv. Og plastunderlag til å ha under pultene til ungene. Og lampe. Og så ble det selvsagt lys og oppvaskkoster også, men ikke noe annet altså.

Vel hjemme basket jeg i gang med disse plastunderlagene. De er digre og uhåndterlige, og ikke så lette å manøvrere under en pult som allerede er plassert. Om dere skjønner hva jeg mener. Siden jeg er verdensmester i å ta snarveier, gadd jeg selvsagt ikke å rydde pulten før jeg begynte å flytte på den. Kjempesmart! Sønnens cd-spiller deiset ned fra hylla og i gulvet - via pultbordet. Resultat: markant hakk i pulten.

Noe slukkøret utsatte jeg den tilsvarende operasjonen på småpikenes rom, og gav meg  heller i kast med nattbordet. Det var ikke så komplisert å få til, bare barnemat i forhold til Micke. Vel manglet det en skrue i posen, men jeg er jo nesten ingeniør, så jeg bestemte meg for å gi blanke i den. Og hvem gidder vel å skru et nattbord fast i veggen? Ikke jeg, så jeg bestemte meg for å droppe det også.

Nattbordet ble både velskapt og fint, det var bare en hake: Det passet på ingen måte inn der det skulle stå. Ikke gikk det å skyve det inn, og ikke gikk det å stappe det inn fra oven. Den siste manøveren var forresten kjempesmart, for da klarte jeg også å skrape opp klesskapet i samme slengen. Hurra.

Heldigvis er ingen problemer for store eller for små til at Ruth Kristin kan fikse dem. Hun rykket ut med drill og fugemasse, den maltrakterte pulten ble sparklet, skrivepultene ble skrudd enda bedre sammen, oppvaskmaskinen ble skrudd fast i benken sånn at den ikke tipper forover når kurvene er dratt ut - og sist, men ikke minst, soverommet ble ommøblert for å få plass til nattbordet og alt er bare velstand.

For virkelig å illustrere at livet mitt er i ferd med å falle på plass, kan jeg berette at jeg har bestilt dorullholdere med sugekopp på nettet (siden jeg ikke driller, må det satses på alternative former for oppheng), og jeg har peiset opp et par speilfliser som speil på gjestedoen. Så det.

Og så har jeg fått meg rød voksduk. Og rød kåpe.2 kommentarer:

Anonym sa...

PST! Det finnes dorullholdere som kan limes på flisevegger. Og de holder godt fast. Spør hos nærmeste rørleggerforretning :-)Det finnes knagger også

hilsen ho som ikke borer i flisevegger

Bergljot sa...

Det spørs om det ikke er det som må til....