tirsdag 6. august 2013

Jeg er blitt utsatt for et Valgomat-sjokk, og Plumbo er en fantastisk ting

Mer er det vel egentlig ikke å si om den saken - eller kanskje jeg skal si litt likevel. Det nærmer seg valg, og siden jeg ikke helt vet hva jeg står for nå om dagen, gjennomførte jeg den mest omfattende varianten av Aftenbladets Valgomat. Jeg svarte på 60 spørsmål om alt fra selvbestemt abort, innvandring, oljeleting utenfor Lofoten og privatskoler.

Jeg har stemt både det ene og det andre før, når jeg teller etter kan det vel hende at jeg minst har vært innom fire partier, så jeg var rimelig sikker på at jeg kom til å lande på et av disse. De av dere som har latt dere pirre av den festlige tittelen, har antakelig alt skjønt at det ikke gikk sånn.

Jeg ble rett og slett KrF-er. Ikke sånn at det er det verste som kunne skje, det kom bare så totalt uventet. Like uventet var det at Sp kom opp på andreplass (enda jeg tok parti for rovdyra på spørsmålet om statlig forvaltning av disse). Først på tredjeplass dukket Arbeiderpartiet opp. Ikke det at jeg plent trodde jeg skulle havne der - men likevel.

Det er ikke bare bare å plutselig være sentrumsnær, skal jeg si dere. Det gjør noe med selvforståelsen og -følelsen. Som KrF-dame er jeg vel ganske skikkelig? Verdiorientert? Tilkneppet? Prippen, kanskje? Streng? Religiøs? Eller forer jeg mine egne fordommer nå, kanskje? Jeg må si at jeg er godt fornøyd med at FrP endte som sistevalg, det er iallfall i henhold til forventning.

Og så over til Plumbo'en. Dette delemnet sorterer under #bergljotgjørtinghunikkekan. Greia er at jeg nå også behersker omgang med Plumbo. Dusjsluket var blitt tett (det kan ha noe å gjøre med et visst besøk av fire amerikanske damer med veldig langt hår, hva vet vel jeg), men nå er det åpent igjen. O lykke! Det var bare å peise litt plumbo og kokende vann nedi der, og alle problemer er borte.

Vel svei det i nesa, trolig er det meningen at man skal holde pusten når man sysler med slike operasjoner. Jeg er unasett veldig lykkelig for at jeg slapp å angripe sluket manuelt, altså at jeg ikke trengte å grave nedi der med hansker og fjerne vemmelig guffe. Dette hadde trolig ført til sykmelding i mitt tilfelle.

Jeg er en tander sjel.

5 kommentarer:

Fruen i huset sa...

Jeg tok også SA-valgomaten, og fikk De Grønne på førsteplass, så her er det hjemmestrikka truser og frittgående høner framover....

Lykke til på Jomfrutur, tenker det blir flott, jeg! Iallfall å lese om etterpå. For oss med så Sinnsykt Godt Oppdratte Barn, vet du. (mhm)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Eh, ikke for å drepe gleden, men rør av nyere dato tåler ikke Plumbo..... Det finne noe langt mer skånsomt, luktfritt og effektivt å få kjøpt hos rørleggerbutikker.

Bergljot sa...

Å? Mitt rør er fem år. Det sa ingenting om at det ikke tåler Plumbo.

Heidi sa...

Jeg skal visst stemme Senterpartiet i år. Sa valgomaten. Den korte versjonen. Jeg er mest fornøyd med at FrP havnet på siste...

Jeg hadde også vært litt forsiktig med Plumbo. Men regner med at du leste bruksanvisningen først...? ;-)

Anonym sa...

Rørleggeren som staket opp røra våre sa at plumbo var deres beste venn :) legger seg som sement i røra.... den flytende varianten var visst bedre å bruke :)