onsdag 7. august 2013

Et hundeliv. Ikke for pyser. Eller puser.

Siden det er agurktid, gjør jeg som tabloiderne; jeg lager et lite kjæledyrinnlegg. Det skal handle om både katt og hund. La oss begynne med hund. Jeg passer en for tida. En mops tilhørende en ferierende venninne.

Jeg har ikke veldig god greie på hund. Mopser ha jeg iallfall ikke greie på. Etter halvannen uke samliv med dette eksemplaret, er jeg kommet til at den nok er minst like mye gris som hund. Den har nemlig krøll på halen, den grynter og snorker - og den har liksom litt sånn baconfasong. Huden hennes er litt sånn som mageskinnet mitt etter tre svangerskap. Men litt mer hårete er hun dog, heldigvis.

(Det er ikke stygt ment, Irmelin - i tilfelle du leser dette i Spania. Du vet at jeg er bondejente, og jeg har ingenting imot griser.)

Jeg tror ikke egentlig at kattene mine skjønner at Wasabi er en hund. Iallfall er det ingen tegn til konflikt, de bare ser på henne. Eller, hun ene prøvde seg på hundematen - og da våknet villdyret i mopsen. Hun er ikke veldig interessert i maten sin selv, men det betyr tydeligvis ikke at hun er villig til å dele den med noen.

Til dere som ikke helt forstår hvordan man kan anvende en mops i det daglige, kan jeg fortelle at den kan brukes som hunder flest. Hun er nok ikke bygd for fart og spenning, men hun liker å lunte på tur, snuse på stolper og alt det der. Og hun er overraskende god til å gå i terreng, utformingen tatt i betraktning.

Ellers har jeg merket meg at hun foretrekker å hvile i senger og sofaer, men det får hun naturligvis ikke. Noen grenser må man ha.

Når det gjelder kattedyrene mine, er det egentlig ikke så mye å si. De er stort sett som vanlig. Rasekatten har fått ny frisyre i anledning sommeren, eller egentlig mest fordi han var ubørstbar grunnet knuter, floker, kvister (og, om sant skal sies, et hissig gemytt).

Klippen ble utført hos veterinær, og dyret var dopet mens det hele pågikk. Og nei, det var ingen billig affære for meg. Men det vil jeg helst ikke snakke om.

På bildet er løveklippen helt fersk. Han ser noe forkommen ut etter narkosen, og kragen er ikke så pen siden han har siklet i den. Han ser ikke fullt så korka ut nå som han har fått litt dun på kroppen. Så det er sagt.

Siste nytt på kjæledyrfronten er at jeg har bestilt kattedør på nettet. Det er nok i grevens tid, siden vi reiser til Nord-Polen på søndag. Dersom døra kommer i tide, må jeg også finne noen som kan tenke seg å sette den inn for meg. Okei, jeg kan klippe hekk på en måte, men jeg er ikke en kyndig kattedørmontør.

Men det ordner seg vel (?).

 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Helt sikkert!

Bergljot sa...

Hvis ikke får du komme og hjelpe meg :-)

Heidi sa...

Haha, gjør man virkelig sånn med katter? Fantastisk frisyre! Ser ut som en semska drakt med pelskrage! ^^