tirsdag 19. februar 2013

Litt om mobilen min - og, ikke minst, om appene

Jeg er noe så sjeldent som en eier (eh, disponent, egentlig, det er strengt tatt dere skattebetalere som eier den) av en Windows 8-telefon. Den henger på en måte sammen med edb-en på jobben, og det skal være veldig bra, mener jobben.

Dere andre har iPhones og Android-telefoner og andre festlige saker. Jeg sleper rundt med en rokk på en halvkilo - som visstnok er flaggskipet til Nokia nå om dagen.

Okei, jeg innrømmer at den er kjapp på surfinga, at skjermen er eminent og at den tar gode bilder. Men det veier ikke opp for at den driver og slår seg av hele tida. Da må jeg til med PIN og PUK og fandens oldemor - og det tar tid. Og ikke nok med det, når fonen er død, eller i dvale, tar den heller ikke imot meldinger.

Den Store Frykten (oops! Der skrev jeg nesten Frukten) er at fonen skal slå seg av på natta, sånn at ikke vekkinga virker. Jeg stoler blindt på å bli vekket av mobilen, for vekkes jeg ikke den, sover jeg inn i evigheten. Det gjør man når man ikke får sove på natta.

Og så er det disse artige appene, da. Dere androider og iPhonere har tilgang på alle de festligste spillene. Det har ikke jeg - jeg har bare noen. Wordfeud har jeg, og det virker som det skal, for sant å si vinner jeg en del. Ikke alltid, men ganske ofte.

Men selv WF-en oppfører seg rart; den stenger seg ned mitt i legget (nei, ikke ligget), henger seg opp - og på virkelig dårlige dager spiser telefonen bokstaver. Plutselig har jeg seks bokstaver å legge i stedet for sju! Irriterende nok får jeg da ikke 40 ekstrapoeng for å bli kvitt alle seks samtidig. Og dobbeltirriterende nok er det aldri C eller W som forsvinner.

Jeg har ikke bare WF, så klart. Jeg har en del fornuftige og en håndfull obskure app-er også. Vil dere vite? Livet mitt navigerer jeg ved hjelp av DailyHoroscope. Siden jeg er litt ute av drift for tida, må jeg ha noe å manøvrere etter. Av typen "hold on, be strong, Pisces! You will soon make a fortune." Og sånn.Videre på D har jeg Donorkort. Dauer jeg av Dette, stiller jeg meg altså til Disposisjon for både det ene og det andre.

E er litt suspekt. Først kommer Elskovsmåler, det er et vitenskaplig instrument der man taster inn navnet på seg selv og en potensiell kandidat. Så kalkulerer måleren sannsynligheten for the perfect match. Jeg passer ikke med noen (bombe), så jeg skal skifte navn.

Endomondo Sports Tracker er gild. Den måler hvor langt og hvor fort jeg løper, og ikke minst har jeg fått mange herrevenner rundt om i verden gjennom denne. Ikke vet jeg hva de vil med disse vennskapene, men jeg er ikke i en situasjon der jeg kan avvise noe. Eller noen.

F er Facebook, Filmweb (artig, kan kjøpe kinobilletter direkte) og Flights (Avinors er-flyet-i-rute-app).

På G har jeg Gangnam style ringetone-app - og gmail Browser. Og H står for Hjelp 113, som gjør at jeg kan ringe legehelikopter hvis jeg faller om mens jeg er ute og løper med Endomondo Sports Tracker, se E. Eller det er vel egentlig heller en slags GPS som forteller nødsentralen koordinatene mine. Tøft.

Den neste spennende appen min ligger under L. Den heter liverpool.no - og den gir meg alle små og store nyheter om Liverpool FC. Og så har jeg You'll never walk alone som ringetone, så klart. Veldig artig når den går av i møter på jobben. For eksempel.

N er fin, for der har jeg Netflix. Genialt! Litt lite bilde, men greit nok når man må underholde seg eller sine søte små, masse filmer og tv-serier. Billig er det også. Har du ikke Netflix, sier du? Gjør noe med det!

På O har jeg ODs OilFacts, den gir deg masse info om norsk sokkel. Uvurderlig for alle som er intresserte i den slags.

På P har jeg en høykvalitetsapp som ikke står noe tilbake for Elskovsmåleren, nemlig PerfectMatch. La meg se; der peiser man også inn to navn og får hver sine tall. Får man de samme tallene, er det veldig perfekt, faktisk. På P har jeg også Promillekalkulator. Den er selvsagt selvforklarende.

S er kjedelig, T også. Bortsett fra TuneIn Radio, der kan man streame radiokanaler fra både fjern og nær. Og så har jeg Twitter, så klart. På V har jeg en som jeg ikke helt skjønner hvorfor jeg har, kremt, nemlig NVEs Vannstand. Så jeg kan følge med på hvor mye vann det er rundt omkring i de norske vassdrag (i tilfelle jeg skal på sportsfiske eller bade eller noe).

Den appen jeg gjerne skulle hatt, men som det ikke ser ut til at jeg får på en stund, er Instragram. For den finnes naturligvis ikke for Windows 8. Og da nytter det jo lite med ultimat tysk kameraoptikk. Urettferdig, er det. Som livet ellers.

Og så kan jeg ikke blogge fra mobilen. Trist.

6 kommentarer:

Åshild sa...

Jeg tviholder på min bittelille gamle (3 år) NOKIA som tar elendige bilder, men sørger for kontakt med andre både med SMS og lyd. Og den fungerer som vekkeklokke.

Av alle Appene du nevnte lurer jeg på markedsgrunnlaget til NVE sin vannstandsapp.

Siri sa...

jeg er Nokiahore og har ikke den siste, men den første... og det er den første Nokia-telefonen jeg har som faktisk måtte repareres...
Men jeg har WF (Tøffe-Siri) og kronespill og Facebook. Det holder i grunnen.
Ja, også er den samme farge som en mye brukt neglelakk. Vikig.

Shy sa...

Meget urettferdig, ja! Skulle likt å sjå deg på Instagram :)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Ha ha ha, så du vinner i WF til tross for alle de brikkene som forsvinner? Litt kåkki!

Mest imponert over det alfabetiske arkivet over apper, men det er kanskje sånn det er på den spesielle, ekskluderende telefonen din?

Anonym sa...

Hiya! I simply wish to give a huge thumbs up for the nice
info you could have right here on this post. I will be coming back to
your blog for extra soon.

Here is my weblog; seoul garden bbq buffet garden grove

www.77yum.com sa...

激情視訊辣妹美女
色a片情報站
a片免費試看
免費0204視訊情色
免費a片AV女優
影音視訊辣妹
視訊情人網
線上免費試看短片a片
免費試看短片a片