mandag 25. oktober 2010

Morgenknurring

Å rydde leker mens man hinker og freser er ikke lett. Prøv det den som vil. Men aktiviteten trigger jo noen tanker og følelser rundt oppgavefordeling i heimen og generelt disguist level (=nivå for når man kjenner vemmelser og brekkelser, varierer fra person til person og muligens også fra kjønn til kjønn).

Og så lurer jeg på noe annet også. Hvem svarte har innbildt Fisherprice at folk forventer at de lager leker som varer? Jeg er så møkka lei av de der lekene som aldri går i stykker, som aldri slutter å lage ekkel lyd og som i tillegg er så store at det er vanskelig å få ryddet dem bort på effektivt vis.

Ekstra irriterende er det å tenke på at det er jeg som har kjøpt og brakt hjem en del av disse lekene. Men jeg var bevisstløs og kunnskapsløs i gjerningsøyeblikket - det var kun Kostas, min eldste, som fikk slikt av meg! Jeg lærer, jeg lærer.

Og så lurer jeg på en ting til: Elektrobutikkene må ta imot defekte vaskemaskiner og kaffetraktere og vibratorer og andre strømdrevne deviser - defekte eller ikke. Hvorfor kan ikke leketøysbutikkene bli pålagt en lignende ordning? De selger og tjener penger Fisherprice og Barbie og Pet Shop og annet juggel - og det burde de pigede ikke få gjøre ustraffet. Nehei.

Og i samme rennet vil jeg ha et generelt forbud mot leker med lyd, leker som er moralsk nedbrytende (som bratz, våpen og lignende) og alle former for musikkinstrumenter.

Og hvis noen leste feil da de leste tittelen på dette innlegget, er det tid for å pusse brillene;-)

Kaffe nå.

9 kommentarer:

Anna sa...

Värst är mc:donalds leker! De dør ALDRIG!!! Tror de har en pakt med duracell eller noe, batterierna virkar for ever.
Har hivd ett par sådana leker i "smyg", men, det fungerar dåligt hjemme hos oss, då dottern alltid ska leke med just den leken dagen efter och till slut tvingas jag gräva fram den (vis ikke søplebilen varit på besøk) og få en føreläsning om att den ikke alls var ødelagd som jag hade sagt.... phu!

Bergljot sa...

He he. Kjent fenomen! Vi har noen sånne m&m-leker fra tax free-butikken. Sjokoladen er for lengst borte - men lekene - med batteripropell - skal de ha! Kastet et par av dem i morges, faktisk - og plukket dem ut av søpla igjen etterpå. Ikke vits i å gamble på husfreden...

Knutine sa...

En venninne av meg har stadig vekk store ryggsmerter.
Hun tar moppen og soper lekene i et bortgjemt hjørne til barna kan rydde de selv...
Et tips for deg?

Tips 2:

Hvis haugene av leker blir for mange så kan man gjøre en avtale med barna,at når de får/kjøper en ny så skal en "gammel" gies til
Fretex,humanitær org,loppemarked o.l

Ha en super hinkedag:-))
Wenche

Mette sa...

hehehe... "knurringen" din ga meg i allefall en god latter. Holdt nemlig pa i helgen a pakke bort leker jeg bare ikke kan kaste men som tenaringen holdt opp a bry seg om for maaaange ar siden... Klarte a kaste noe...!

ha allikevel en fiin dag!
klem mette

Pia sa...

Jeg leste korrekt knurring, jeg da, men så klarte du å hinte på slutten he om at jeg burde ha lest noe annet...

Leker med lyd, ja...Vi hadde kvitta oss med alt sånt før vi fikk vesla, men nå har vi sannelig en liten telefon i hus som kan synge en fin sang sånn ala "Hei, lille pus, vil du leke med meg?" Og så kan den telle. Veldig morsomt for små og store.

Elisabeth, innerst i veien sa...

Trengte ikke pusse brillene, leste riktig og gikk glipp av den morora....Du har fått et kirsebær innne hos meg...

Lina sa...

Hihi...surpomp!

Men er jo enig, og har gått i kunnskapsløs i gjerningsøyeblikket-fella selv. Gikk til innkjøp av en svær plastgreie med tangenter og diverse knopper som lager støy. Etter ei stund med "tell-til-ti" - ødela jeg PÅ-knappen.
Saboterte leken til ungen min faktisk... Men det var nødvendig for husfreden....

Shy sa...

Haha! las ikkje feil, tenkte ikkje eingong på at det gjekk an å lese feil, litt iriterande akkurat det :)
Når mine var små sopa eg leikane bort i eit hjørne, og eg hadde ikkje ryggsmerter... Min mamma var ganske sjokkert!

Liv-Inger sa...

Ah, minner meg om den gangen svigermor byttet batterier på leketelefonen fra helvete! Hva er det liksom? Her hadde dritten endelig takket for seg, og så kommer kjerringa og bytter batterier??! Aaaaargh!