tirsdag 15. oktober 2013

Ting du kan få for 400 kroner

...og dette er bare et helt tilfeldig utvalg, fra den bergljotske hverdag:

  • husvask (har et lite hus, praktiserer ikke slavearbeid)
  • en treliter med rødvin (for eksempel Ricossa, meget drikkbar
  • leppepomade fra Sisley (koster egentlig den nette sum av NOK 410).

Så hva er viktigst, på kort, mellomlang og lang sikt? Husvask er definitivt best på kort sikt, siden resultatet varer så kort. Vin vil jeg si at er bra på kort sikt, men muligens direkte dårlig på lang sikt (jf. døende hjerneceller og forhøyet fett- og skrumpleverrisiko).

Leppepomade til over 400 kroner virker kanskje alldeles hinsides, på kort sikt lindrer den litt - men på en annen side er det fort gjort å tenke på hva annet man kunne fått for de pengene. På lang sikt kan effekten være mer positiv:

Virker den som damen i butikken sa, så blir jeg myk og fristende på alle vis. Og da blir jeg kyssbar,og er jeg kyssbar, så kan det meste skje. Jeg sier ikke mer. Virker den ikke som forlovet/forventet/forutsatt, har jeg (eller rettere sagt mor mi) kastet penger (ekvivalent til en treliter med Ricossa) rett ut vinduet. Det er i så fall katastrofe.

Prioritering er en vanskelig ting. Jeg ender som regel opp med "både og", eller "Ja takk, begge deler". Godt at det er andre som tar seg av statsbudsjettet.

5 kommentarer:

Åshild sa...

Jeg kjøpt en ny gardintrapp til kr 399,- i dag. Den gamle hadde mistet gummiknotter nederst og kan ikke brukes inne.
En leppemomade ville ikke gjort samme nytten tenker jeg.

Pia sa...

Hadde gått for husvasken. Det var da sabla dyr leppepomade?

Her på Sandaker sa...

Hehe;) Enig med Pia, jeg hadde garantert gått for husvasken! (Dersom jeg var sikker på at vi allerede hadde vin, riktignok. Rent hus skal alltid etterfølges av vin.)

Bergljot sa...

Vel. Husk at jeg er single og ikke kysser så ofte. Da er det ekstra viktig å prioritere.

Huldra sa...

Husvsk og vin, joda! -men så dyrt til leppene hadde jeg aldri i verden gått for, selv ikke i mitt single liv. Neeei.. Da heller blå lypsyl, en billig men god leppestift og en enda billigere gloss. Mer for pengene er det gode mottoet :)