torsdag 3. oktober 2013

Hvordan føle seg litt bedre når man egentlig har det litt kjipt

Når nøden er størst, er hjelpen nærmest.

Besitter du en TV, har du egentlig alt du trenger for å løfte deg selv ut av tunge tanker - forutsatt at du velger de riktige programmene. Og nei, jeg snakker ikke om meningsfulle filmer og politiske debattprogrammer.

Velg deg en småtjafsete kanal, finn deg et glass rosevin og trekk for lamellene. Unn deg en reise i andres elendighet. Sliter du med cashflow'en, er Luksusfellen et naturlig valg. Mulig du er småblakk og har dårlig selvdisiplin i nettbutikker, og kanskje i andre butikker også, men de luksusfelte har det verre. Og de er på tv.

Er du stiv i nakken, har astma eller eksem, er Pinlige sykdommer på NRK 3 tingen. Du kommer til å føle deg VELDIG frisk etter en halvtime med fri sikt oppi hemmoroidejungelen til en stakkars brite i HD-kvalitet. For eksempel.

Føler du at du kanskje har et litt rotete privatliv (veldig vanlig blant nysingle), kan jeg anbefale Ung og gravid. Du kan lene deg godt tilbake og glede deg over at du hverken er ung eller gravid, og at det, i ditt tilfelle, er en stor fordel. For å si det sånn.

Lurer du på om du kanskje har vært litt flørtete på fest (det er selvsagt et helt vilt eksempel, for dere andre, men ganske relevant for sånne som meg), velger du deg Paradise Hotel. Og så skjønner du at du har holdt deg innenfor rimelighetens grenser.

Problemer med samspillet i heimen knyttet til oppussing? Sinnasnekkeren vil få deg til å føle deg vel, umiddelbart. Og strever du med å få skikk på ungene? Hallo, Nannyhjelpen går på fjerten kanaler, og du skjønner at du har kontroll på ditt hjemlige kontinent.

Sånn kan vi fortsette og fortsette og fortsette. Konklusjonen er klar og entydig - det er alltid noen som har det verre.

Skulle din konklusjon, mot all formodning, bli annerledes, er det ikke så sikkert at det er så ille det heller. Du kan jo for eksempel melde deg til tjeneste som ståframmas (case) - og heve honorar. Herlig.
 

4 kommentarer:

Anonym sa...

For ikke å snakke om Hellstrøm rydder opp hjemme! Om man synes det går litt på tomgang med kreativiteten innen middagsreportoaret, så kommer man fort ovenpå når man ser disse som varmer grillpølsene under varmtvannskrana 5 dager i uken og henter Kebab på hjørnet de to andre! Gro

Anonym sa...

Det er derfor jeg leser din blogg! Takk :-)

Beklager, men jeg kunne ikke la være.
Men seriøst: jeg elsker bloggen din og synes du skriver vanvittig morsomt.

Anonym sa...

Takk:) nå ble jeg glad. Bergljot

Anonym sa...

Herlig innlegg! Har hatt høytlesning på jobb idag og fikk ledd litt ;) Gla TV helg! I :)