onsdag 16. oktober 2013

Ingen røyk uten ild. Og brannøvelse.

Etter den søte kløe, kommer den sure svie. Og det på minst mulig forventet vis. Siden Bergljot var litt nedrullet i går kveld, ble det iverksatt alternative trivselstiltak. Jeg gjorde noe jeg aldri har gjort før; jeg rigget meg til i sengen med rødvin, fyrte opp et lavendellys og så på Netflix med katta.

Fire episoder med "Orange is the new black", om prektige Pipers hverdag i kasjotten, gikk rett inn. Det samme gjorde en halv flaske vin. Alt føltes i grunnen mye bedre da jeg omsider la meg til å sove - men det var selvsagt en forbigående tilstand.

Brrrrrrrgrgrgrgrgrgrgr! Jeg våknet med et rykk av en skingrende lyd noe over klokka to. Forholdsvis avkledd veltet jeg meg ut av sengen, la i veg mot alarmboksen og trykket frenetisk. Det ulte fortsatt, og det gjorde telefonen også. I andre enden var det en oppjaget dame fra Sector Alarm.

Om jeg luktet røyk? Nei. Om jeg kunne slå koden på alarmen? Ja, men det ulte like jævlig. Om jeg kunne skru røykvarsleren ned og ta ut batteriet, varsleren i gangen? Ja.

Jeg gallopperte opp til kjøkkenet for å hente stol, fortsatt klesløs uten tanke for innsyn og utsyn, klatret opp til alarmen, skrudde ned - men der var det jo ikke noe batteri. Veldig rart - helt til jeg kom på at det nok var den andre alarmen damen mente. (Note to self: Sett inn batteri i gammel røykvarsler).

Omsider stoppet ulinga. Det var en stor lettelse. Damen ga meg pålegg om å støvsuge inni alarmen, og om ikke det skulle virke, så må jeg ta kontakt.

Ja vel. Hva har jeg lært?
  • Ingen røyk uten ild stemmer for såvidt, men det betyr ikke at ikke røykvarsleren ikke kan gå av uten røyk.
  • Se til å få batteri også i den røykvarsleren som ikke er tilknyttet Sector Alarm (selv om det sikkert ikke har noe for seg)
  • Bergljot er irrasjonell på natta. Neste gang løper jeg ikke ut i nettoen om alarmen går - tross alt kunne det ha vært en innbruddsbanditt. Greit nok at man er singel og kanskje må by på seg selv - men det får være grenser.
  • Kjør brannøvelse med ungene. Heldigvis ikke så komplisert hos meg, som har soverom i sokkelen. Vi slipper å bale med stigen.
  • Snu brannslokkingsapparatet opp-ned. Eller mer presist, jeg må guggle hvordan man behandler/håndterer slike apparater.
  • Sjekk om brannteppet på kjøkkenet faktisk ligger der jeg mener å huske.

Og det var vel det? Nå må jeg gå, for jeg må støvsuge røykvarsleren. Herlig.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Her sparer du 100,- !
http://www.sikkerheten-selv.no/product/641/nexa-brannteppe-hvit-120-x-120-cm

Anonym sa...

Fine deg! :) men veldigviktig sak da - kjenner at her kunne en nok vært mye flinkere ja - spesielt det med brannøvelse med hele familien! Få det gjort! Helst påkledd på dagtid :) I :D