torsdag 15. november 2012

Diverse lodd her i livet

Okei. Jeg har tre unger. Nummer en spiller fotball, nummer to håndball og nummer tre er ivrig medvirkende i barneidretten i IL Havdur. Utelukkende positivt, det meste av året.

Men altså. Når loddbøkene hagler inn, da sliter vi. Hver unge, ja femåringen også, utrustes med to loddbøker til det storslagne julelotteriet.

Hver bok representerer 100 lodd a`NOK 2,- per stk. Seks bøker blir, la meg se, 600 lodd. De skal selges i løpet av en uke - og de skal selges i et nabolag der alle ungene er med i det samme idrettslaget.

Vi handler av alle, så sant vi har tilgjengelig kapital. Det tror jeg de fleste rundt oss gjor også. Men det er klart, når loddselger nummer ørten dinger på midt i legginga, er det ikke alltid like stas.

Min unge nummer en er ikke noen ivrig selger, han må trues ut, med stikkvåpen, dagen før bøkene skal leveres inn. Dette resulterer til tider i at de foresatte må kjøpe restopplaget. Unger nummer to og tre er er lettere å motivere.

Men det har sine ulemper det også. Nummer to var så heldig å få en påskjønnelse etter å ha solgt ut sine to bøker i ekspressfart. Hva premien er? Hold dere fast: Enda en loddbok - og så er hun med i trekningen av et gavekort.

Hurra hurra, og sånn går nå dagene.

5 kommentarer:

MammaMy sa...

Bra innsats! Her kjøper me òg alltid "på dørene". Kidså må støttast. Resulterte ein gong i eit heilt rom med toalettpapir, kjøpt til inntekt for ein eller annan klassetur. ;)

Pia sa...

Ha ha, kjenner meg veldig igjen. Og har et lignende innlegg klart, bare at her er det dugnadsbatterier som har hovedrollen...

Elisabeth, innerst i veien sa...

Godt jeg holdt meg fast da du ba meg om det. Ho ho, er'e mulig! Lønner seg ikke være flink m.a.o.

Anonym sa...

Ha det blir ye av slikt når man har barn som deltar i aktiviteter. Her selger vi lodd som koster 200 kr pr stykke, lodden varer 11 til 13 trekninger samt en hovedtrekning premier er gavekort 1000,- 750, 6 "småpremier" samt hovedpremie på 15000 kr tur. Dette er fotballgruppen som gjør. I år skal håndball gruppen selge oppskriftsbok med bilde av spilleren(ungene) til 200 kr, ellers selger alle i laget kalendere nå til jul til 100 kr. Det blir mye for far og mor når det er forventet at ungene skal selge alt fra 2 til 6 stykker av de ulike tingene. Ikke spør vi familie om å kjøpe da jeg synes det er dyrt. Egentlig burde det stått i medlemsskapsreglemanget at dette er endel av medlemsbetalingen.

Anonym sa...

Det høres heftig ut. Skjønner vi slipper unna ganske billig;-)