onsdag 23. desember 2009

Seint voksen

Her forleden kjøpte jeg mine første to sofapynteputer. Jeg syntes det ble ganske fint oppi sofaen min, og henfalt til tanker om hvorfor jeg aldri har gjort det før. Årsaken er definitivt (Les: DEFININTIVT) ikke at jeg ikke kommer fra et møblert hjem, for det gjør jeg, men heller det at jeg seint utvikla på enkelte områder.

For eksempel var jeg over 30 da jeg lærte meg å lage saus fra bunnen av (jeg behersker fortsatt bare brun og hvit og Toro sine), og jeg har til dags dato aldri tilberedt ei steik. Jeg har heller aldri stekt ribbe, pinnekjøtt, kalkun eller andre mater som må innom ovnen (bortsett fra pizza og sånne lettvintgreier, selvsagt).

Jeg ser jo at det er mye jeg burde/kunne ha kunnet om jeg hadde anstrengt meg litt, tross alt er jeg passert 40 og per definisjon nesten middelaldrende. En årsak til at jeg ikke har stresset det mer, er at halvdelen er flink til sånt. Derfor trenger jeg liksom ikke å kunne lage mat.

Men jeg vet at hvis jeg hadde giddet å lære meg å steke ribbe, for eksempel, så hadde jeg ikke trengt to timers tv-sending hver lille juleaften for å beherske svoren. Hallo - hvor vanskelig kan det være å få den sprø? Og har ikke folk internett, om de lurer?

Og er ribbe egentlig så veldig godt, egentlig, selv om svoren er sprø? Det synes ikke jeg. Men akevitt er bra, så voksen er jeg.

1 kommentar:

Pia sa...

He he, jeg holder meg også til sauser fra Toro, Og ribba overlater jeg til mannen. Jeg liker ikke an gang akevitt, Selv om jeg er voksen..
Har kost meg masse i bloggen din - fjas er virkelig noe for meg!
Legger deg til blant bloggfavorittene mine!
Ha en flott kveld!