mandag 25. februar 2013

Stemingsrapport fra bergljotheimen, tiårsdag og visning

Glædelig mandags morgen, folkens! I dag feirer vi at Sønnen, den enbårne runder ti år. Altså er det en dag for kontemplasjon og ettertanke - en merkedag. Jeg skal ikke pludre mye om den lange dagen på føden 25. februar 2003, men husker at været var fantastisk og at det var ski-VM da også. Og at Norge vant herrestafetten, fordi Brink, han svensken, stivnet så aldeles.

Jeg mente bestemt at føding ville være en smal sak for ei traust odelsjente fra Ryfylke, så det var ingenting å si på selvtilliten, iallfall. Og alt forløp faktisk etter boka, på alle vis - bortsett fra at jeg ble brodert fra knærne og opp til drøvelen. Plattsøm, tror jeg det var. Men ungen var fin. 3854 gram og 50 centimeter.

Selve fødeopplevelsen var vel sånn passe. Det viste seg å være vanskelig å agere stoisk heltinne, og det kom som et sjokk (som sagt var selvtilliten i utgangspunktet god). Jeg angret bittert på at jeg så eplekjekt hadde avvist tilbudet om epidural, for jeg trodde sant å si at jeg skulle dø mens det sto på som verst. Men jeg døde ikke, og jeg har født to unger etterpå.

Nok om føding. Sønnen skal feires. Jeg har bitt i det sure eplet og slukt åtte kameler, for feiringen er outsourcet til Leos Lekeland. Jeg har alltid insistert på hjemmebursdager, vi har hatt plass til det og jeg har ikke ønsket å bidra til bursdagshyping. I år er alt spesielt grunnet skillingen - og dessuten hadde vi visning på huset i går. Altså skal vi til lekeland med 13 unger

Visningen, ja. Den varte i en time. Jeg aner ikke hvor mange timer som er gått med til å klargjøre heimen til dette formålet. Mange. Heldigvis fikk jeg hjelp av mor og Jorunn, og jeg fikk satt bort ungene til tante i Egersund. Så vi kom faktisk i mål. Og aldri har været vært flottere i Hålandsmarken, så det sto i allfall ikke på rammene.

Så da er det bare å håpe at noen vil ha det, og at det kommer bud. Og at vi få lukket dette kapittelet som egentlig ikke er noe koselig i det heletatt akkurat nå.

Ønsker alle en fin mandag, og vær så snill og kryss fingrene for meg!

8 kommentarer:

Shy sa...

Gratulerer med sønnen! Han er sikkert veldig fornøgd med feiring på leikeland.
Og eg krysser det eg kan for deg :)

Anonym sa...

Krysser alt jeg har!

Livet i Casa Didriksen sa...

Krysser og krysser! Og grattis med tiåring!

Elisabeth, innerst i veien sa...

Gratulerer med tiåringen. Håper plattsømmen ikke vises som en evig påminnelse.

SURRESILJE sa...

Krysser fingra, noen vil sikkert ha huset! Og det er lov å fire på prinsippene innimellom. Leo blir sikkert stas!

HildeTarBilde sa...

Lykke til med salget! Jeg har også uttalt at det ALDRI blir aktuelt med bursdag på Leos, men føler meg temmelig sikker på at dagen likevel kommer at jeg må krype til korset og gi etter for presset fra ungene.. Det finnes vel verre prinsipper å bryte ;)

Hege sa...

Gratulerer med bursdag - min sønn blir 9 idag også ! - - jeg leser bloggen din og rykkes 8 år tilbake i tid da jeg gikk gjennom den samme floken som du er i nå. Lykke til med salg!

Anonym sa...

Takk snille dere. Huset er solgt, og vi fikk 300.000 over takst. Nå er jeg glad. Og trist.