torsdag 7. februar 2013

Litt om tv-mangel og våvete litteratur (sex & sånn)

I går forsvant tv-en fra aleneleiligheten. Egentlig eies den av jobben til eksgemalen (i likhet med kjøleskapet), og i går trengte jobben til eksgemalen tv-en selv. Det hadde sikkert ingen sammenheng med VM i alpint, neida. Hmrf.

Selv om jeg nesten aldri ser på tv, og selv om tv-en til jobben til eksgemalen kun tar inn NRK (iallfall i aleneleiligheten), er det stusselig å være ufrivillig av-tv-fisert. Nå kan jeg jo ikke velge selv om jeg vil se eller ikke se.

Det endte med at jeg fant fram boka jeg begynte på i romjula. Ambjørnsens "Natta drømmer om dagen", om han småsprø Sune Skogen som vaser rundt i skogen og treffer på diverse sære folk i diverse sære ærend. Fin bok. Men litt krevende å hoppe inn i etter halvannen måneds pause, for plutselig husket jeg ikke hvem som er hvem og hvorfor. 

Jeg kunne/burde sikkert ha begynt på ny - men det gidder jeg ikke. Jeg stoler på at det demrer etterhvert, altså en naivistisk tilnærming.

I oppveksten leste jeg mye. Jeg leste halve og hele netter, for jeg strevde like mye med å sove da som nå. Etterhvert er livet blitt så hektisk at jeg ikke har funnet tid til (les: prioritert) bøkene, og så har jeg liksom glemt hvor fint det er å bruke tid i parallelle universer, om ikke annet for å få en pustepause fra det egentlige.

Nå vel. Nå går det altså i Ambjørnsen. Hva det blir etterpå, aner jeg ikke. I aleneleiligheten er det to bøker til, en av Isabel Allende (også halvlest av meg) og en av en islandsk forfatter som jeg ikke husker navnet på (tilhører eksgemalen). Det blir nok Allende, jeg orker ikke å lese om halvdøde nordislandske fiskere på 1800-tallet. Jeg vil ha noe lett tilgjengelig som ikke må tygges og tolkes. Jeg vil ha feelgood og happy endings. Braincandy.

Apropos de greiene der; en kollega av meg driver og leser "50 shades of...". Hun er helt euforisk, for den er visst helt fantastisk. Personlig synes det er imponerende at forfatteren har klart å fylle tre permer med S/M og beslektede herligheter, men det kan like gjerne skyldes at jeg mangler fantasi.

For snerpete er jeg ikke (eller?) - og jeg nekter å tro at "50 shades..." er mer våvete og/eller sanselig og erotisk enn for eksempel novellene til Anais Nin. Jeg leste "Ut av redet" og "Venusdeltaet" i fjor - og jeg må si det er saftige saker, ikke minst i lys av at de er skrevet av en kvinne og det for 60-70 år siden.

Dette er pinadø blitt et litteraturinnlegg. Men nå er jeg tom, tross alt har jeg ikke så mye å fare med. Andre som har synspunkter på "50 shades..." (du trenger ikke å ha lest den, for å mene noe, dette er en lavterskelblogg) eller Anais og nedtegnelsene hennes?

12 kommentarer:

Siri sa...

50 shades. Hype, ja - men kul for det. Tre forskjellige bøker. Den første er "legeroman" og svært opplagt. Den andre mer dyster. Den tredje... ganske opplagt.
Og masse flott sex derimellom. Jeg mener, hvem vil ikke ha et liv med 10 samleier hver kveld (med multiorgasmer og besvimels ved hver eneste).
Seriøst - mye sex, enkel historie. Ta det for det det er. Det gir seg ikke ut for å være noe mer heller.

Shy sa...

Hmm! Før las eg også bøker dag og natt. Siste året er det blitt lite av det, eg har jo lesebrett...Hø!
Veit ikkje om 50 shades kan lokke meg tilbake til bøkenes verden, skal -skal ikkje...

Bergljot sa...

Kanskje det er like greit å vente på filmen, Shy :-)?

paaskeharen sa...

Fin den Ambjørnsenboka. 50 skygger har jeg ikke lest. Og kommer jeg nok ikke til å lese. Skeptisk, selvsagt. Men enda mer skeptisk til Dorthe skappel.

Barbarella sa...

Ti ggr hver kveld blir litt for heftig for Barbarellla. Da rekker jeg jo ikke å skifte antrekk en gang?!

Anna GL (Ekte heimelaga) sa...

jeg skummet over den delen om 50 shades, for jeg syns det bare virker pinlig og kjedelig. Sånn personlig.

Men når det gjelder tv (evt mangelen på en), så kan jeg jo reklamere litt om tv.nrk.no. Der kan du se tv on demand og også streame direkte. Oh yeah. :)

Klissi Mandarin sa...

Innrømmer åpent at jeg klikket på linken til bloggen din pga. nevningen av sex og ikke TV, hovedsakelig fordi jeg ikke kunne dy meg for å se om det handlet om 50 shades. Er glad på dine vegne for at du ikke har lest den. Tror det er the Da Vinci Code av erotisk litteratur, hvis du skjønner.. Jeg gremmes over at folk liksom bare tør å ta steget ut og lese det på toget fordi det er en bestseller.. Og jeg kan ikke fordra dårlig skrevet litteratur (som dette etter alle solemerker ser ut til å være).

Ellers lever vårt hushold lykkelig uten TV (dvs. vi har en skjerm men ingen TV-service). Anbefaler å skaffe en VPN-service, så har du hele verdens TV-tilbud for dine laptop-føtter :o)

Karen sa...

Fifty shades of husmorporno!? Har ikke lest den, men min generelt noe plumpe mannlige sjef hadde lest den og kom etter sommerferien og hadde tydeligvis tenkt at nå skulle han ha noe å snakke med kvinnfolka på jobb om. Han refererte til den i "Velkommen til nytt arbeidsår-talen", og vitsa om at nå måtte vi kvinnfolka bli litt mer føyelige. Den falt litt på steingrunn, kan du si.

Anonym sa...

Jeg har ikke internett heller... Så da nytter det ikke med nett-TV. Og ellers mener jeg fortsatt at Alkymisten er den mest hypa boka jeg har lest. Hilsen Bergljot

Bustenellik sa...

Jeg har mer forslag til hæppi endings og feel gudd jeg, da. Orkideens hemmelighet og Arven er veldig bra. For ikke å forglemme ungpikebøkene til Evi Bøgenæs da :-)

Anonym sa...

Hurrah, that's what I was looking for, what a stuff! existing here at this web site, thanks admin of this website.

my weblog; onlinedatingpromocodes.com

Anonym sa...


http://www.petinsuranceuks.co.uk/dog-health.html You may find that you are not actually at fault and offering money before the incident is settled could complicate the claims process. In terms of communicating, Petplan is a green company, so most of our communication with policyholders does occur online, via e-mail.