fredag 8. februar 2013

Korrupsjon og moralske dilemma

Antakelig har jeg lagt opp til deg selv, jeg innrømmer det. Jeg har betalt ungene mine for å lese bøker. Tanken var å trigge leselysten. Målet helliger middelet, tenkte jeg, ganske så fornøyd med meg selv.

Men det var før sjuåringen forlangte betaling for å ha lest Barnebibelen fra perm til perm. Det skulle hun ha minst 50 kroner for, sa hun. Lurer på om jeg må tilby henne 100 kroner - 50 for leseinnsatsen og 50 for ikke å si til noen at hun får penger for å lese Bibelen.

Alltid like trivelig å møte seg selv i døra.

3 kommentarer:

Hverdagsmamma sa...

Nå fikk jeg nesten litt dårlig samvittighet, for her kjenner jeg meg igjen, men har aldri tenkt tanken på atdet skulle være negativt. Betaler gjerne for å motivere til både lesing og skolearbeid, så håper jeg leselysten kommer av seg selv etterhvert. Tenker det blir litt som med turene i min egen barndom - det var ikke noe stas da, men noen år senere elsket jeg det og er glad for å ha blitt "presset ut". Satser på at det samme vil skje med boklesingen, imens så blar jeg villig opp til eldstemann etterhvert som bøker er ferdig lest og hun har gitt sin mor et kort sammendrag :-)

MammaMy sa...

Kanonmorsomt! :) Her støvsugde femåringen ein dag, på eige initiativ. Men han ville ha 9 kroner for jobben. (!) til mat, som han sa....

Karen sa...

Hahaha! Det ble høytlesing av Bergljotbloggen på landet!