onsdag 27. februar 2013

Betraktninger rundt skinn og bein

Før gjorde jeg mye rart for å bli/holde meg tynn. Jeg gjorde så mye rart at det ble en psykiatrisk diagnose av det, for veldig, veldig lenge siden. Og ja, jeg ble tynn - men ikke lykkelig. Tvert imot.

Etter hvert ble det mindre viktig å være mager. Tross alt modnes man jo. Så ble jeg deprimert. Ikke sånn kronisk og langvarig - men etter mye tristesse på kort tid med sykdom og død. Det ble jeg også tynn av. Og svart under øynene og blek. Jeg var tynn og trist.

Nå, som jeg er under skilling, tynnes jeg også ut. Det skjer aldeles av seg selv. Sikkert fordi jeg har det så himla hektisk, fordi jeg sover altfor lite og fordi jeg ikke eier matlyst. Det skjer altså av seg selv - og det går fort.

Konklusjon: Man blir mager av å ha det kjipt. Det er ikke hyggelig å være kjipmager, for man man ser slettes ikke sunn og frisk ut. Og folk begynner å komme med bekymringsmeldinger.

Hvis man blir tjukkere av å være glad, eller gladere av å være tjukkere, vil jeg heller det. Hvis jeg bare kommer på noe jeg har lyst på (som kan spises, og som jeg faktisk kan få tilgang på).

16 kommentarer:

Anonym sa...

Tacogryte (kjøtt til taco)

Her finner du oppskriften på en av rettene Hellstrøm lagde i åttende episode av Hellstrøm rydder opp - hjemme.

Dette trenger du

1 kg karbonadedeig, fra høyrygg

1 chorizo pølse

500 g hele tomater uten skinn (1 boks)

1 rød paprika

1 gulrot

3 løk

5 hvitløkfedd

50 g tomatpure

1 rød chilipepper på glass i olje

1 ts kajennepepper

1 ts kummin+

3 laurbærblad

2 stjerneanis

Salt

Olje til steking

1ss Knust tørket chili

1ts merian

1ts kumminSlik gjør du

Løk og hvitløk kuttes opp og freses i olje sammen med stjerneanis og laurbærblad til løken er bløt. Stek kjøttet i olje på sterk varme i en stekepanne, litt kjøtt av gangen, slik at det ikke kokes men brunes. Ha det over i en jerngryte, eventuelt så steker du direkte i jerngryta. Bland løk blandingen med kjøttet. Hakket gulrot og hakket paprika freses i en panne med olje sammen med chorizo i biter og bland med kjøttet i gryta. Tilsett cirka 1 liter vann og la det koke.

Nå skal vi bruke en trykkoker. Legg tomater, tomatpure, chili i olje+ litt av oljen. Dette erstatter salsasausen. Sett trykkoker på varmen, ta den av når den piper. Slipp ut dampen. Mos det som er trykkokt med en stavmikser. Voila!

Knus tørket chili, prøv deg frem, bland gjerne forskjellige chili. Bland i mikser eller i en morter. Ha chiliblandingen, litt kummin og litt merian opp i gryta med kjøtt.

Tilsett tomatsausen i gryta. La det koke videre, sett på lokk. Jo lenger det koker jo bedre smak blir det. Smak til med salt.

Anonym sa...

Så kjøtt hjelper?

frk. Figenschou sa...

Ah. Jeg vet. Jeg har også vært bekymringsmeldings-tynn den-gang-da. Det som var gøy med det var jo at man kunne ha tjukkasprosjekt. Mye artigere enn tynnasprosjekt.
Det er jo i det minste noe å se fram til.

Siri sa...

Jeg klarer ikke se for meg at jeg skulle bli tynn. Ever.
Da jeg var gravid og ammet, derimot... du verden... eneste periode livet jeg ikke har lagt på meg.

Selv når jeg har omgangssyke får jeg alltid ned et lite rør med Pringles, lzm...

Ellers er pasta med ost- og fløtesaus fint. Og Premium sjokolade med ingefær og sitron - ganske godt og kan spises når som helst og hvor som helst og hele tiden.

Hege sa...

Neiognei, ikke bra. Håper vår og lys vil hjelpe deg, jeg blir bare tjukk når jeg har det kjipt og jeg kan love deg at tjukk-kjip er ikke så flatterende det heller :-/

Shy sa...

Huff! Det er fælt å seie at eg misunner dei som har dårleg matlyst. Eg veit. Det er ikkje godt å vere hverken for tynn eller for stor. Eg tek ikkje av eit gram eller misser matlyst, samma kor kjipt ting kan vere....

hege sa...

Har vel egentlig aldri opplevd å miste matlysten - men det er neimen ikke særlig lekkert å forsøke å spise seg glad heller (been there...)... Får inderlig håpe at smaksløkene dine får tid til å begynne å sprudle litt igjen snart - og du med dem!

Gi meg et lite vink, så skal jeg komme med en fet, deilig kake til deg;-)

Anonym sa...

HURRA sier jeg! Litt upassende her! Men jeg er så glad for at du er tilbake! Det hadde jeg jammen ikke fått med meg! Bli med ut en kveld så skal jeg feite deg opp! :) GOOO klem I :)

Anonym sa...

Gjerne! Huset ligger nå på førstesiden på Aftenbladet.no. Sykt pinlig....

Anonym sa...

Jaaaa! Jeg så det... Kunne liksom ikke unngå d.. Gni d inn liksom ! :) det går nok snart likar no! - jeg skal jo lese meg helt tilbake til sept ifjor - ikke visste vel jeg at du var back! Snakker om og bare være på #instagram ;) kvelden min er ihvertfall reddet! KlemogKlem! I :)

Anonym sa...

Så snill du er:)

Anonym sa...

Gratulerer med salget! ! Matlysten kommer tilbake, kiloene også, been there, done that! Ved dårlig matlyst går det greit å få ned litt yoghurt, Go' Morgen eller andre typer, gjerne med friske blåbær eller bringebær.

;-) mydays123

Unknown sa...

Når kona er bortreist blir jeg alltid tynn. Jeg er veldig dårlig på å spise alene, jeg er derfor veldig glad jeg ikke er under skilling. Jeg hadde blitt veldig tynn og skranglete.

Sender MANGE store, gode, feite karmaklemmer og håper noen tar deg med ut og dytter i deg litt mat!

KLEM! :)

Anonym sa...

.. men det er også godt at omgivelsene legger merke til at man er forandring, er det ikke?

Jeg ønsker deg bedre dager og at du klarer å ta til deg mer næring. Ting blir gjerne mindre tungt når en får den maten en trenger.

Barbarella sa...

Hva med et egg hver morgen til frokost, blings med brie og pæreskive til lunsj, middag med en venn så ofte som mulig - og alltid mørk sjokolade til dessert?

Håper du får matlysten igjen og at liver begynner å leke når våren nå endelig kommer! Mange klemmer!

Anonym sa...

Så snille dere er. Takk:) B