mandag 1. oktober 2018

Skivebom a la Bergljot

Mine mest lokale lesere har garantert fått med seg at det er kommet nye bomringer på Nord-Jæren. For å oppsummere litt omtrentlig kan jeg si at mange av oss (deriblant jeg) har vært omringet i nesten tjue år - taksameteret har rullet og gått hver gang kommunegrensa er passert med bil.

Det nye, som gjelder fra i dag, er at en del pressområder er ringet inn, uavhengig av kommunegrenser, det er innført rushtidsavgift og satsene er satt opp.

Folk flest er lite glade for dette, iallfall de folka som rammes. Rent personlig er jeg en av dem som nå kan kjøre bomfritt på jobb, noe jeg GJERNE, og lett gledesstrålende, deler ved enhver anledning. Jeg er en lysfontene på dette området.

Bompengene skal brukes til å finansiere ymse miljø- og kollektivtiltak. Visst nok skal det blir lettere å reise kollektivt. Jeg har en mistanke om at vi ute i provinsen ikke er førsteprioritet når bussavgangsfrekvensen skal jokkes opp, likevel har jeg kjøpt meg jobb-hjem-jobb-billett* for å gi skiten en sjanse. Jobb-hjem-jobb er genialt, men jeg våger å hevde at det nok er mest attraktivt for dem som har tilgang på buss, ferje (?) og tog og den slags.

(*reis alt du orker lokalt i en hel måned, med tog, buss og/eller båt, for 500-600 kroner)

I Sola Syd har vi et minimumstilbud, for å si det forsiktig. Bussene våre går ikke så titt, og vi må skifte om vi skal lenger enn til sentrum (Sola sentrum. Sola har et sentrum.). Som regel må det også ventes på ny buss også, uavhengig av årstid, vær og vind. Lite kjekt.

Jeg har altså busset litt i det siste for å se hvordan det føles, og jeg må si at det føles bedre enn forventet. Dessverre er det helt klin umulig å busse til og fra jobben på grunn av bussrute og arbeidstid, så dessverre blir det bil som gjelder også framover i mitt tilfelle.

Og så må jeg innrømme at det er LITT irriterende å teste ut denne geniale billetten samtidig som prisen på vanlige bussbilletter er satt ned til EN KRONE i anledning åpning av nye bomringer. Maks timing, Bergljot - som vanlig!


Ingen kommentarer: