fredag 29. november 2013

Up(s) and downs i forbindelse med juling

I lange tider nå har de som kaller seg vennene mine drevet og lagt ut oppdateringer jeg strengt tatt ikke trenger om hvor godt de ligger an til jul. Kjekt for dem, knurrer jeg inni meg, og trykker et halvhjerta "like".

Selv vil jeg si at jeg både er frampå og bakpå, hvos noen lurer på det. Julekorta er designet, bestilt, ankommet men ikke beskrevet eller sendt. Advent har det vært i heimen i ei uke alt - den lilla duken er kommet ut av skapet, og intet mindre enn to staker er satt fram og belyset.

Adventskalenderen/-ne er et ikke avklart punkt på lista. Jeg har et brodert eksemplar, men den er ikke markedstilpasset. Med tre unger som bare er i hus annenhver uke, blir det liksom litt kjelkete.

Et annet moment er at de ikke ser kvalitetene med mors husflid, de vil mye heller ha sjokolade-, My little pony-, LEGO- eller Star wars-kalender. Jeg har stått imot det kommersielle presset til nå - men jeg vakler. Den moralske forsøplinga går sin gang uansett.

Og ellers? Det kommer ikke til å bli brygget øl, sydd kjøttrull, laget julekjøttkaker, pusset sølvtøy eller laget delfiakake. Men stjerne skal jeg ha, og, etterhvert juletre. Og akevitt. Men minimalt med kaker.

I løpet av ukene som kommer jeg skal på julebord, spa, lussifest og champisselskap, og jeg må lese big time (BI, vet dere. Sukk).

Da gjenstår bare to ting - nemlig gavehandel og og vedtak vedrørende hvor jeg skal feire jul. Men det ordner seg vel, det også.

God helg!

7 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Beklager om mitt skrytebilde av de 300 smultringene fikk deg til å føle deg underlegen......

Anonym sa...

Ikke la deg stresse/ presse, verken av kommersialismen,unger eller venner! Lykke til med lesinga og kos deg på spa og div. festligheter! Ønsker deg ei riktig fin adventstid- og jul når den kommer, og håper du prioriterer å dele noen av opplevelsene dine med oss blogglesere;)
Mvh. Todo

Anonym sa...

Takk. B

Anonym sa...

Det ordner seg for snille piker. Alltid!! God jul

Anonym sa...

God jul til deg også. B

Anonym sa...

Savner fjaset ditt! Vært på sidelinja vel lenge nå....? Ønsker å si takk for det gamle, godt nytt blogg- år og håper alt er vel med deg!
Vennlig hilsen To-do

Anonym sa...

Jeg kommer tilbake :) godt nyttår. B