tirsdag 7. mai 2013

En aldri så liten riktig fæl mai-vits

Jeg kan noen hysterisk morsomme vitser - men de skal jeg ikke dra her. Det ville vært upassende. Dessuten leser mor mi bloggen min, iallfall sporadisk. Hun ville ikke likt å lese om hun fra Hardanger med spindelvev på musen i Bergljot-bloggen - for å si det sånn.

Far min var også glad i vitser. Han kunne noen veldig gode noen - blant annet den fra Hardanger, som han lærte av meg. Det skal sies at han muligens hadde en tendens til å fortelle de samme vitsene vel ofte - men han lo så inderlig selv at vi lot ham holde på. Han var flink til å fortelle vitser, far min.

Sist jeg vitset her inne, var det om den ene fisken som hoppet opp på stranda, hvorpå den andre gispet "at du tørr, fisk!" Den lånte jeg av Sønnen, den enbårne. Den jeg skal fortelle nå, låner jeg av Ingeborg fra Flatanger, som jeg har gått i barselgruppe med. Salige Ingeborg, som flyttet til Rena. Det er så trist at.

Og hvis noen lurer på hvorfor denne kommer akkurat nå, så er det selvsagt fordi det er mai, konfirmasjonstid, 17. mai og alt det der. Bjørka spirer, ungene mine er fritatt for ullundertøy og alle er glade. Så til vitsen, som vel egentlig er en gåte, rent konseptuelt sett:

Vet dere hva som er den ultimate bollemusen?

Ikke det, nei? Jeg har definert begrepet bollemus for mine utenlandske lesere i denne bloggen en gang før, så jeg dropper det denne gangen. Men svaret er: Den ultimate bollemusen er den man kan skimte gjennom bunaden. Moahahaha.

Hilsen Bergljot, som slettes ikke er sår for at hun ikke disponerer bunad etter at den som hun tidligere disponerte - som altså tilfeldigvis var fra Hardanger - ble levert tilbake til boet til eksgemalen. Når dere andre stresser med å stryke bunadsskjorter og pusse dinglesølv 16. mai, sitter jeg med føttene høyt og super prosecco. Livet er herlig, dere.

13 kommentarer:

hege sa...

Hehehehehe!! Det er alltid passende med en god vits, spør du meg.

Personlig liker jeg godt denne, som jeg og min kjære morfar lo godt av (han var veldig god på vitser - særlig halvgroviser). Eneste minuset med denne vitsen er at den dessverre kun funker på rogalandsdialekt og at det egentlig er et sjekketriks (skjønt, hvor vellykket det er skal ikke være opp til meg å bedømme):

Han: Bler du med meg hjem å ser på haren min?
Hun: Har du hare?
Han: Visst faen - ein knallhare!

Kos deg med proseccoen!

Bergljot sa...

Eg tog an me ein gong :-)

Siri sa...

Det er en god vits.

Min bunad ser i år ut som en sekk full av små valper som vil ut :-(

Men jeg kan også by på en liten grovis, om jeg får lov? Siden vi nå går inn i vår og sommer og kanskje litt regn...
Vet du hva duskregn er?
Det er når det regner så mye og hardt at det plasker ned i asfalten og opp i... ja, nettopp, dusken.

Her på Sandaker sa...

Hoho!! Usj, bunad! Jeg kjøpte bunaden brukt for to år siden, da hadde jeg enorme ammepupperr og en midje tynn som en flis nettopp på grunn av all denne ammingen. Noe sier meg at det forholdet er endret på i år..;)

Bergljot sa...

;-) artig med noen kjekke spin-off-vitser! jeg trenger å le i dag, kjenner jeg. All medkjensle til dere som snart skal oppi bunaden - jeg er fortsatt glad for at jeg slipper (selv om jeg synes det er fint, det er ikke det).

Anonym sa...

Takkogtakk! Dagens underholdning :) godt å le litt! :) jeg måtte sende bunaden min på rehab da den kun var behagelig på i liggende positur... Sånnkandetgå! Med eller uten bolle :) fiiin tirsdag! Føler det går likar no... I :)

paaskeharen sa...

Oooh, så fristet jeg er til å kaste inn en brannfakkel om bunaden her. Men.

SURRESILJE sa...

Og eksgemalen stiller i bunad på 17. Mai går jeg ut i fra!?

Anonym sa...

Ja. Med blondekyse og det hele! B

Madame Mim sa...

Er så glad for at Dokkemann vil bruke sin fars bunad på 17.mai. Han gjør det ikke for min skyld. Dette er noe han svært gjerne vil. Og - Bergliot, håper det er slutt på vitsene for denne gangen. Forresten - har du hørt den om....

Anonym sa...

http://www.nrk.no/17mai/ga-naken-under-bunaden_-1.11001815
:)

Bergljot sa...

:-) Trekk, særlig nedenifra, er farlig for oss over førti. Vi kan få blærekatarr!

yanmaneee sa...

moncler jackets
bape
nike lebron 16
supreme clothing
pandora
golden goose
cheap jordans
kyrie shoes
hermes online
hermes