mandag 18. januar 2010

Konsensus er for pyser

"Det er så kjekt nå som ungene er blitt litt større. Det er artig å diskutere med dem," opplyste (la oss kalle ham) Roger entusiastisk.

Jeg så dumt på ham.

Akkurat som om vi ikke har diskusjoner, vi som har små barn? For tiden går det mye i følgende:

1. "Rosa. ROSA!!!!" Vilhellerikke har trådt inn i Den rosa fasen, og det akkurat når Vilikke er kommet ut av den. Hurra. Det blir mye gøy de neste par årene rundt påkledning.

2. "Ikke den tutten, men DEN! DET glasset!" Det samme barnet som er omtalt under punkt 1 går av skaftet hvis hun ikke selv får bestemme slike vesentlige ting. Jeg sluker kameler når ingen ser oss. For husfredens skyld.

3. "Ikke DS når du sitter på do, Kostas! Og ikke når du går i trapper!" Kostas' knotteapparat er blitt en forlengelse av kroppen hans. "Skru den av, ellers tar jeg den!" Det må jeg som regel gjøre, for jeg klarer ikke å overdøve Super Mario. "Åååååå! Jeg var jo nesten ferdig!" brøler olm sønn.

4. "Kle på deg NÅ. Vi er seint ute." Kostas ser tomt og innadvendt foran seg, og spør meg hvorfor jeg ikke kan kle på ham? "Fordi du er nesten sju år, og det er meningen at du skal kunne klare det selv." Det ender likevel med at jeg gjør det, for å få ham ferdig. Enda et nederlag.

5. "Nei, det er ikke frø. Det er bare grovt mel." Kostas ser stivt på brødskiva og snurper truten sammen. Han kan ikke spise brød med uidentifiserbare biter i, og han vil bare ha syltetøy og prim. Gutten grøsser når Vilikke nyter leverpostei- eller makrellblingser, han nekter å sitte ved samme bord som henne. Takket være Kostas er Extra kneippbrød fra COOP grunnpilaren i brødmaten hjemme hos oss.

&. "Jo, du må børste håret, Vilikke. Vi må få ut kveldsmaten fra i går, se hvor bustete det er." Hun stritter imot med alle krefter. Jeg utøver tvang, hun vræler. Nok et øyeblikk der man kjenner seg som en vellykket mor.

7. "Nå skal dere SOVE!!!!" Jeg har klump i halsen og kjenner raseriet stige i meg. De tyter ut unger fra alle rom, det skal tisses, drikkes, leses, synges, krangles. Vilhellerikke står i døra for 43. gang og forlanger pupp (jada.)Søvnekspert Naphaug kan bare gå og legge seg, alle triks er testet, og ingenting virker. Bortsett fra (tomme) trusler, som fortsatt har en viss effekt.

Denne lista er ikke uttømmende. Vi har meningsbrytninger hele tiden. Men jeg må si jeg gleder meg litt til at vi kan være uenige om litt andre ting enn det vi strides om nå til dags.

4 kommentarer:

Pia sa...

He he, har ei som ikke vil sove noe særlig, jeg og, men ho er en baby, så da er det jo bare å forvente. Men at ho kunne klart seg en times tid om natta, uten å være pålogga puppen, hadde jo vært kjekt.
Hårbørsting har vi kutta ut - de får gå med en tovet klump i bakhodet.
Og DS på do? Vi har en som drar inn gitar. Med forsterker. På do.
Have a nice day!

Bergljot sa...

Jeg er den eneste i verden som natteammer en unge på over to. Pst! Men det er hemmelig.

Pia sa...

Psst: kanskje du er den eneste i verden akkurat nå, men veit om ei til som har holdt på sånn.....Men ho tør ikke å stå fram.

Du må jo i all beskjedenhet reklamere for deg sjøl i din egen blogg, da! Sånn at du får litt flere stemmer!
Vi er nok for gamle og naive til å ta innersvingen på disse andre jentene. Men, men. Det er jo en ære å bli nominert,da!

Bergljot sa...

Enig med deg - synes det er stas, og aldri så lite sjokkerende, å bli nominert. Jeg har jo nesten ingen lesere (dette er ikke falsk beskjedenhet, telleren og følgerlista taler for seg...).

Får se om jeg fatter mot til å reklamere.