fredag 26. november 2010

Tørketid

Dere tror kanskje at tittelen på dette innlegget henspeiler på at Bergljot er slapp på blogginga for tiden. Men nei, dette skal omhandle noe annet (som ikke har det aller minste med sex eller inkontinens å gjøre heller. Faktisk.)

Noen husker kanskje at Bergljot har fått seg ny tå, eller det vil si, tåa er for så vidt den gode gamle, den ser bare annerledes ut etter at den er blitt sløyet på siden.

Liten tue kan min santen velte stort lass. Denne fisleoperasjonen har medført sju uker sjukmelding, bevegelseshemmelse og kjøreforbud - og dette har igjen medført at Bergljot har vært mer eller mindre bastet og bundet til heimen.

Hvilken elendinghet! Ikke har jeg gått på kafe. Ikke har jeg shoppet. Ikke har jeg besøkt venninner heller. Alt dette har hatt forbløffende effekt på mine monitære anliggender, kontoutskiften fra november er bare på en kvart A4-side. En skam er det.

Det er ikke til å underslå at jeg begynner å gå tom for en del ting. For eksempel er det slutt på den gjeve Babor-dagkremen min, som jeg ble pålurt av en overivrig og rynkefri hudpleierske en gang i vår. Da burken var tom, sluttet jeg å kreme meg, men det var en tabbe. Etter få dager så jeg ut som en albinosviske i fleisen.

Løsningen ble å oppgradere Babor-nattkremen (ervervet samtidig med dagkremen) til dagkrem. Jeg har aldri giddet å bruke nattkrem (ikke trenger jeg det heller, jeg er jo bare 41 1/2) på nettene.

Nattkrem på dagtid er virkelig god ressursutnyttelse og ENØK-tiltak, vil jeg si. Ikke minst fordi den er så feit at det er komplett umulig å bruke foundation utenpå den. Følgelig sparer jeg på den også.

Sviskeerfaringen var såpass skremmende at jeg har gjort smøregrep på nettene. Siden den egentlige nattkremen er blitt dagkrem, har jeg begynt å bruke den fuktighetsgivende masken (fra Babor, jada jada. Jeg gikk på en skrell den gangen i mars) som nattkrem.

Den er nemlig ikke sånn at den stivner, så jeg innbiller meg at den sikkert gjør underverker med meg. Snart er nok svisken konvertert til plomme igjen. Jeg velger å ignorere at den bare skal være på i ti minutter.

Siden jeg er "på smøret" (jeg synes det er en kanskje fin omskriving av "på kjøret" - tok dere den?), har jeg også spadd fram øyenkremen min, den er så gammel at den har snerk (mugg?) på seg, men hallo, det er mugg i penicillin også, så det kan ikke være så farlig. Øyenkremen bruker jeg faktisk der den er ment å brukes.

Jeg vet at noen, for eksempel Jan Thomas, bruker hemoroidepreparater rundt øynene. Jeg mener imidlertid at slike remedier skal anvendes der hemoroidene normalt befinner seg, og det er meg bekjent ikke rundt øynene. Vel er jeg for alternativ smøring - men det får være grenser.

Jeg antar at jeg er under inntørking siden jeg er 40+ og nesten ikke drikke vann. Jada. Og når det er kaldt ute, blir jeg bare enda tørrere. Det knitrer nesten når jeg går, så tørr er jeg.

Det kommer seg jo i ansiktet etter skippertaket der - resten av legemet står til forfalls. Føttene, hendene, leggene - huff huff. Heldigvis har jeg rikelig med bodylotion - det hoper seg jo litt opp når man bare kjøper slikt uten å ta det i bruk.

Men i dag er det jo fredag. Kanskje jeg rett og slett skal sause meg inn fra nederst til øverst eller omvendt og overraske Gemalen? Mulig det blir for sterkt for ham å finne en komplett bløtgjort kvinne i sitt eget soverom, så det er forresten kanskje best å la være. Man skal være varsom med å sjokkere menn i midten av førtiårene, mind you. De liker visst best det kjente og kjære (?).

Nei nå får det være nok tørkeblogging. Og når det gjelder finansielle disposisjoner vil jeg bare tilføye at jeg er godt kjent med at det finnes nettbutikker og nettshopping og lignende. Det er bare det at jeg har forglemt sikkerhetspassordet mitt i nettbanken - og da stopper det liksom litt opp av seg selv.

Ønsker alle en fin dag.

18 kommentarer:

tigerlilja sa...

*skrattar så jag nästan ramlar av stolen* - men min dotter som är hudterapeut (äpplet föll långt från trädet där) påstår att stjärtkrämen är utmärkt till ögonen också. Jag vet alltså inte, men lycka till!

Pia sa...

Jeg tok "på smøret" og ser at du er som meg - at du må liksom forklare noen av poengene, i tilfelle leserne ikke skjønner, lissom...
Du skal prise deg lykkelig over at du ikke har havna på netthandelkjøret, er min eneste kommentar.

Siri sa...

Fantastisk!
Man blir kreativ under simple forhold.
Men disse venninnene du ville besøke... hvorfor kan ikke de frakte deg ut for lufting sånn på rundgang?
En dame må jo få dagkremen sin!

Liv-Inger sa...

Fri for dagkrem? Sånt er katastofe! Jeg gikk fri for litt siden (rett før julebordet, skrekk og gru!!), og måtte ty til en avlegges gammel krukke av noe gammelt møl jeg hadde stående i skapet (uvisst av hvilken grunn). Ikke bra, for å si det sånn. Men jeg er på netthandelskjøret. Handler fra det store utland. Ikke fordi jeg er så kresen på produktene, men fordi jeg er gjerrig! Der er det billigere. Så er utfordringen å huske å bestille i god tid sånn at ny krem ankommer i postkassen før den gamle er tom.

God helg, Bergljot! Måtte du unngå å tørke inn! ;-)

Osloskånskan sa...

To ting:

1. Det virker som det er feil sesong å operere tær.

2. Tenk hvis du blir så glatt at Gemalen glipper taket? (nytt inlegg da, tenker jeg)

Shy sa...

Hahaha! Du får meg til å skrattle høgt og rått:))
Håpar du vinn litt billig antirynkekrem på lotteri hos meg;)
God helg!

paaskeharen sa...

Nattkrem inneholder fett fra skrotter av pelset mink. Men det visste dere selvsagt.

Elisabeth, innerst i veien sa...

Oh, jeg fikk en liten pose med vareprøver fra Babor i dag, ukjent merke for meg. Så nå løp jeg for å sjekke innholdet. Dessverre var det shower gel og body lotion, ikke dagkrem.

Og ja, som den intelligente, språkmektige, opplyste og oppblåste kvins jeg er, så tok jeg den "på smøret". Fiffig ordspill, kred for den og god helg!

Trollmora sa...

humre humre. . . Nei forresten. . . Ha ha haaaaaaa! Jeg ler virkelig her! Men du? Vedr nettshopping. . . Ebay. . . Og paypal. . . . Genialt! Ikke innom nettbank eller visakortet i det hele tatt! :)

Marianne sa...

Hahaha, du er av de aller beste på babling altså! Jeg er helt imprignert her!
Jada, jeg vet det heter imponert.
Flaks for meg, og alle andre, babler du jo på en hysterisk måte; så da koser jeg meg fra første til siste ord!

En jeg kjenner til drømmer forøvrig om en dag å svare de knallstive damene på Steen og Strøm som alltid sier til henne "Du ser så trøtt ut, kanskje du bør kjøpe deg en krem?" med følgende kraftsalve: "Du ser så dum ut, kanskje du bør kjøpe deg en bok?".
Ah, det hadde vært hillarious spørru meg!

Trine sa...

Jeg ser ikke dette innlegget før nå. (Jeg vandrer visst ikke så mye blandt bloggene for tiden. Jeg PRØVER - men det blir litt halvhjerta: mye "porteføljeutvikling" å tenke på....)
Du kan Prate, du Bergljot. Skulle gjerne hatt deg til bords en gang :)
Tørke er ikke bra for oss voksne jenter. Jeg er velsignet med gode gener, hva huden gjelder. Jeg vasker meg med vann og bruker VIC-dagkrem fra dagligvarebutikken. Og går jeg tom - tar panikken meg. Men Kiwi har jo åpen til kl 23...

Håper du har fått tilbake fasongen!!

Her på Sandaker sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Her på Sandaker sa...

Aj aj, som man koser seg med dine skriblerier:) Er stadig inne hos deg og snoker..

Men du, har du prøvd fotkrem som ansikstkrem? Det er mitt, hittil, ukjente og svært så virkningsfulle skjønnhetstips. Ingen ting gir smoothere, mer babyhudaktig feeling enn litt fotkrem i ansiktet. Tror til og med det slår ansiktmaske som hudkrem.. Muligens kan man bli litt kvisete. Men jeg vil påstå at litt akne er bedre enn fullstendig tørke?;)

Og apropos føtter! God tåbedring!
- Carina

SURRESILJE sa...

Hei! Du har vunnet handlenett hos meg! Sender du adressa di til surresilje@gmail.com så dukker det opp et handlenett om ikke altfor lenge!

Trollmora sa...

går det bra med deg?

Anonym sa...

Hei Bergljot,

Som en ivrig leser gjennom lengre tid (har vært innom jamnt og trutt siden du filosoferte omkring containere), mener jeg at nå må du på banen igjen. Det finnes faktisk en horde av oss her ute som trenger litt fjasepåfyll hver dag, og dette henter vi hos slike som deg.

Håper det ikke er tåproblemene som holder deg vekk fra tastaturet (for alt jeg vet kan du jo være et av norges få thalidomide offer)

Håper på fjas i nær framtid.

Unknown sa...

Heisann!
Bloggepause kanskje?
Håpe det står bra te med deg.

Fekk du pakke i posten mon tru?
Ønske deg uansett ei fin førjulstid :o)

Anna sa...

Savner dig! Hoppas du kommer tillbaka snart. Kram och varm tanke!