tirsdag 9. november 2010

Humørsvingninger (ikke mine denne gang)

"Vrææææl."

Jeg våkner med et rykk, setter meg opp i senga. Det er vår yngste, Vilhellerikke, som påkaller vår oppmerksomhet. Klokken er om lag tre midt på natta, og barnets far befinner seg i sitt sedvanlige nattlige koma.

Har hun mareritt? Har hun falt ut av senga? Er hun traumatisert? Jeg bykser ut av senga, kravler og hinker meg bort til døra (jf. mye omtalt herpet stortå, se eldre innlegg) og tar meg inn til treåringen. I nattlyset skimter jeg en buddalignende, naken skikkelse som sitter i senga. Den hyler. Det er ikke Buddha.

"Mamma skal pusse tennene mine!" hikster min datter. "Maaaaammmmaaa!"

Hun er oppbrakt. "Puussse tennene! Mamma!!!" Gauler hun.

Lille ungen min. For tiden har hun tre humør - hun er enten rasende, kjempeglad (som oftest) eller pottesur. Det finnes ikke noe midt imellom, noen nyanser.

I går kveld kikk hun i vranglås fordi faren skulle pusse tennene hennes. Hun ble så til de grader sint at hun sovnet - i nettoen, oppå dyna. Sju timer seinere våkner hun, sikkert fordi hun fryser, og er fortsatt rasende fordi det er pappa som har pusset tennene hennes.

Sta unge.

Jeg tar henne forsiktig opp, bærer henne med meg til senga mi. Henter forsiktig tannbørsten hennes, pusser et par liksomdrag. "Tannkrem!" forlanger barnet hissig. Hun godtar ikke juks, selv om klokka er midt på natta.

Jeg lystrer. På med tannkrem. Puss puss puss. Stapper ungen under dyna og holder henne tett. Nydelige lille furiebuddhaen min.

14 kommentarer:

Bustenellik sa...

Hahaha, så herlig :-) I ettertid selvsagt. Neppe klokken tre om morningen.

Hello Baby Lou sa...

Haha, herlig frøken!-Og tålmodig mamma.
Ps: Den pappakomaen er velkjent, ihvertfall her i huset.

hh sa...

Sånn har vi det her og. Lurer på når det går over!

Gafflan sa...

Haha! Tänk så långsinta dom kan vara men skönt att det, fast det var mitt i natten, gick fint att somna igen efter pussing av tenner :D
Klem til deg och fortsatt varma tankar.

Hegeslilleboble sa...

Så herlig fortalt- kjenner meg veldig igjen i nattlige oppvåkninger med ikke helt realistiske utsagn fra barna mine:).

Nydelig og klokt skrevet sist innlegg- kondolerer så mye!

Shy sa...

Bestemt frøken det der! Men den kloke mora forsto at her må ein gjere som dattera seier.

Liv-Inger sa...

Må man pusse tennene klokka tre om natta, ja så må man pusse tennene klokka tre om natta. Herlige, stae jenta! Og herlig fortalt :-)

Pafrika Og Belkini sa...

Det er tror jeg blir en nyttig vilje å ta med seg videre i livet! ;)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Denne synes jeg du takla bra, Bergljot. Ikke alle ville vært like tålmodig midt på natta og stuptrøtt.

Trollmora sa...

minste motstands vei? :) jeg syns dette var en nydelig historie! Og det kunne like godt vært skrevet av meg men handlet om et prinsetroll og en tiger som må synge :) noen ganger så må det bare bli som det må bli :)

Siri sa...

Min gutt har også alltid når han har sovnet rasende, våknet i samme humør. En gang da han var baby sovnet han av utmattelse på fars mage. Våknet to timer senere og fortsatte å illskrike. Herlige unger.

Ellers har jeg av en eller annen grunn ikke deg på blogglisten min lenger (herved rettet opp) og ser nå du har en sorgfull tid. Kondolerer så mye.

Trine sa...

Oi. Den satt lenge i! Men du håndterte det jo på ypperste måte. Er ikke sikker på at jeg ville være like forståelsesfull.....

Bloggoberta sa...

Gullfin historie! Har en datter på 2,5 som har nokså samme typer humør, så jeg kjenner meg godt igjen. Og mannen i koma - ja, en sånn har jeg også ;-)

Anonym sa...

For ei fin lita historie. Takk:)