fredag 11. september 2009

Rådløs, men ikke tannløs

Okei, da. Jeg må visst rotfylle. Det kom ikke som et stort sjokk, for jeg har jo vondt og det sier tannlegen at jeg ikke skal ha.

Da hun sveipet over tanngarden i dag, fant hun attpåtil noen kariesangrep, også kjent som hull. Og noen stygge fyllinger hun kunne tenke seg å skifte. Og så så hun for seg at jeg nok ville trenge en hel del bedøvelse for å overleve disse inngrepene. Det har hun helt rett i.

Høydepunktet er at hun vil henvise meg til spesialist på grunn av vondtene i området rundt rotfyllingskandidaten. Jeg betrodde henne nemlig at jeg blir nummen i ansiktet når det verker som verst, og da ble hun rett og slett bekymret, for noe sånt har hun aldri hørt om.

Nå lurer jeg jo på om det er noe alvorlig galt inne i kjeven min. Og om spesialister som holder på i munnen til folk er greie å ha med å gjøre. Men aller aller mest lurer jeg på hva dette gildet vil koste meg, foreløpige beregninger, med rotfylling men uten spesialist, viser kroner seksogethalvt tusen. Hurra. Dette blir gøy.

Og dere, kjære lesere, kan gjerne komme med sympatierklæringer nå, for nå er Bergljot litt betenkt.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Eg hadde ein sånn omgang for någen år siden. Å fy så vondt det gjorde i tann og lommebok.
Tannå trakk de, eg åpna og kikka inni. Det va te skrekk og advarsel, eg sko dratt på turné på barneskolene med den. Gurimalla så flink eg har vært med tannkost og tanntråd siden.

Eg tenke av og te, når eg jobbe med de som har spist så mye rare stoffer at de må bytta ut heila rakkelet, at eg e gla eg har egne tenner fortsatt. Kan sje komma på ein bedre investering. Lykke te!

Hilsen Rogalending i Utlendighet

Jonna sa...

Stakkars deg! Har rotfylt en gang, og det gikk bedre enn fryktet. Men det frister allikevel ikke til gjentagelse.....

frk. Figenschou sa...

du er flink. kjempeflink. ikke gi opp.

Anonym sa...

Har du ikke født tre - TRE - barn? Du er jo Stålkvinnen!

-Rålls

Bergljot sa...

Takk for støtte. Jeg tror jeg heller vil føde enn å få boret opp tennene mine.