onsdag 14. september 2016

Vis meg håndveska di, og jeg skal si deg hvem du er

Dere skjønner hva jeg mener. Og jeg er ikke den første som har ment det heller, garantert. Håndveska di, innholdet i den og struktureringen av innholdet sier mye om eieren.

Type veske sier selvsagt mye; har du heklenett eller batikkveske - eller kjører du Louis Vuitton eller Jane Birkin? Her kan vi muligens avkode noe om politisk orientering, yrke, økonomi, fashonistagrad - og smak, selvsagt.

Jeg innrømmer glatt at jeg er et sted midt på treet på skalaen her; jeg har sånn cirka fire Michael Kors-vesker i kulørene beige, hvit, sort og blått. Jeg har også en kongeblå Karl Lagerfeld-veske med dingeldangel på.

Samtlige er kjøpt på salg (altså fjor- eller forfjorårets modeller). Altså er jeg mer opptatt av å gjøre kupp enn å være først ute med noe. Og så er jeg en av dem som har folkeliggjort MK - eller gjort den harry, som moteekspertene påstår. Hvilket ansvar. Jeg skjemmes.

Så til innholdet. På en tilfeldig dag som i dag har jeg med meg min blå MK skulderveske. Den må jeg si at på mange måter rommer det viktigste i livet mitt. Unntatt ungene da. Selvfølgeligheter som nøkler og lommebok, ja visst, men også parfyme (Marc Jacobs' Daisy), to neglefiler, en hårbørste, en pakke tyggis, gnagsårplaster og solbrilleetui.

Det viser seg at sistnevnte slett ikke inneholder solbriller - men de vanlige brillene mine som jeg ikke har visst hvor har vært på temmelig lenge. (Note 1: Brillene fra Miu Miu er har burgunderrød innfatning, og var hippe for ti år siden. De er selvsagt kjøpt på 70 prosent).

La oss gå videre. I veska har jeg en filmrull (!), ikke fordi jeg ikke er digital, men fordi jeg kanskje en dag opparbeider mot til å framkalle den. Den er mors, eller fars, og ingen av dem er her lenger. Følelsesladet objekt. Jeg har to kulepenner, og et løst medlemskort til DNT. Det burde vært i lommeboka.

Hjelpe meg, jeg drar på pass også, ser jeg. Kanskje fordi jeg innerst inne vil være beredt til å flykte fra alt, FORT. Eller fordi jeg ikke har somlet meg til å legge det bort etter turen til Litauen i august. Forklaringen er nok helst det siste. Tannpirkere, allergitabletter, enda flere kulepenner. Og serviceheftet til min elskede Mitsubishi Outlander.

Nå nærmer vi oss slutten. Av alle ting har jeg også med meg innkallelsen til en rettssak, jeg skal være meddommer i lagmannsretten. Tenk at de kan bruke sånne som meg der. Ja ja. Konklusjon: Bergljot er ganske kaotisk og mangslungen/mangfoldig.

Så var det strukturen på innholdet. Den tror jeg faktisk at jeg skal avstå fra å beskrive, iallfall i dybden. Men stikkordet "container" skulle være ganske dekkende. Dette kan vanskelig tolkes på annen måte enn at disponenten av veska er rotete og ustrukturert.

For en selvinnsikt.

2 kommentarer:

juni sa...

Forstår at din er større en min :) Har valgt en liten med hensikt for jeg har alltid så mye rot i store vesker.
Den jeg bruker mest for tiden inneholder kontanter, kortmappe nøkler,to kvitteringer fra fysioterapi, leppestift, mascara og tannpirkere. Og så litt i beredskap for man vet jo aldri: bind, munn-til-munn maske ( ja du leste riktig og ikke spør hvorfor) og sigaretter og lighter selv om jeg egentlig har slutta. (mange ganger)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Jeg har et "survival kit" med suketter, plaster, migrenepiller, tannpirker, nål og tråd, sikkerhetsnål, tamponger, antibacservietter, en tepose fra Sri Lanka som vissnok er bra for halsen, kontaklinser, speil, USB-stick, en sammeleggbar plastgaffel, q-tips og en halspastill..... I tillegg til alt det vanlige, paraply, pose til paraplyen, bok og fire regninger, to neglelakker osv. Beredd på de fleste situasjoner. :-)