fredag 2. november 2012

Og så litt om doer og den slags

Nå skal vi snakke litt om nymotens toaletter. Som alle sikkert vet, er Bergljot ansatt i Staten, den norske. For et par år siden flyttet vi inn i nye lokaler og öppna landskap. Eller, de fleste her grein seg til cellekontor - det får være grenser for samhandling.

Det mest oppsiktsvekkende med dette stedet, er toalettene. De holder nemlig japansk standard, og jeg vedder på at nesten ingen her har tatt sjansen på å teste ut funksjonaliteten. For visst har vi vannknapp på veggen - men det er så mye mer!

For det første er setet oppvarmet. I det du setter deg begynner trøskeverket å dure, jeg vet egentlig ikke hvorfor, og så kommer lunken på. I starten trodde jeg det var overskuddsvarme fra personen som hadde vært der før meg, men det er det altså ikke. Alltid godt å få litt lunk i stussen uansett.

Vi hopper elegant over alt som kan skje,og skjer, etter at man har rigget seg til - for det er etterpå moroa begynner. På høyre siden er det nemlig et artig panel der du kan velge hvordan du vil avslutte ærendet ditt.

Du har for eksempel standard flush, den fungerer omtrent som en bilvaskeautomat (uten børster). Full spylings i hekken & tilgrensende herligheter. Det finnes også en knapp for feminine flush (!), den sikter antakelig i en litt annen retning, men det er jeg ikke sikker på, for jeg har ikke våget å teste.

Vannet er selvsagt behagelig temperert, så man kan gå ut fra at det ikke hentes fra klosettskålen. Det synes jeg er litt viktig.

Etter flush, kan du velge føn. Hva er vel bedre enn litt frisk bris oppi der? Ja, det finnes flere føneprogram, har jeg lagt merke til. Sikkert bare vindstyrken som varierer, eller kanskje tempen. Hvem vet.

Du kan i grunnen la deg skylle og føne til krampa tar deg, du trykker bare på stoppknappen når det er nok. Veldig praktisk.

Det sykeste er likevel at doen har fjernkontroll (se bildebevis). Tenk det, dere. Lurer på om den virker fra utsiden? Moahahaha.


12 kommentarer:

Shy sa...

Hahaha! Fantastisk.
Forresten, ettervarme på dosete er ekkelt, ussj....

MammaMy sa...

Guuud! Det blir jo ein seremoni å gå på toalettet! :)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Har du hatt tilgang til denne artige innretningen i lang tid og ikke testa alle funksjoner!!?? Hallo, jeg hadde satt av minst to dager til forskning på området. Venter spent på svar om fjernkontrollens radius.

Liv-Inger sa...

Seriøst? Så gøy! Å teste ut fjernkontrollens rekkevidde, mener jeg! Uante muligheter for pranks!

Enig med Elisabeth! Kjenner jeg hadde satt av litt tid til å teste! :-)

Livet i Casa Didriksen sa...

Utrolig! Rett og slett utrolig!! :) :)

Anonym sa...

Do Re Mi Fa Sol La Si....Do

Shy sa...

Hei igjen!
Du fortener ein award, den ligg inne hos meg :)

Siri sa...

Fantastisk! Jeg hadde også testet alle funksjoner - selv om jeg skjønner skepsisen. Men skyll og føn i rett temperatur kan jo være skikkelig artig...

Og ja, ettervarme er ikke greit.

amo sin blogg sa...

Hahaha, det var ikkje verst. Har høyrt at det finns toalett som spyler, men artig å få det "demonstrert".
Skal tru om folk er lenger tid på do etter denne investeringa ?

Fin mandagskveld frå Anne-Mari

Elisabeth, innerst i veien sa...

Til deg, snuppa: http://innerstiveien.blogspot.no/2012/11/elskelige-meg.html

Anonym sa...

Helt galskap. Ret og slett !!

Barbarella sa...

Hadde jo vært litt artig å tatt med universalfjernkontrollen hjemmefra, satt seg bak skjermen og trykket litt ymse, for så å høre fornøyelige hvin fra intet ont anende kollegaer i ferd med å gjøre sitt fornødne..